Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
1 van 2
- Bureaustoel Sit Weefstof in grijs
- Draaistoel Bone moderne bureaustoel met ventilerende netstof (1 stuk)
- Draaistoel Joos
- Draaistoel Smesh moderne en gezellige bureaustoel met ventilerende netstof (1 stuk)
- Bureaustoel Perry2
- Bureaustoel RIMBEY
- Bureaustoel Regensburg met verchroomde kruisvoet, bureaustoel
- Bureaustoel Perry elegante fluwelen stoel, zacht verdikt
- Bureaustoel Imperia, comfortabele bureaustoel
- Draaistoel FLOW moderne bureaustoel, hoge rugleuning en ventilerende netstofbekleding...
- Bureaustoel stijlvol en comfortabel
- Bureaustoel Chefsessel, comfortabel bekleed, ideaal voor de home office (thuiswerken)
- Bureaustoel Edgy met moderne geweven bekleding in twee kleuren, comfortabel, met...
- Bureaustoel Long Mesh-weefstof in zwart, kantelmechanisme met hardheidsinstelling
- Bureaustoel Marit (1 stuk)
- Bureaustoel Madita
- Bureaustoel ROCKET met weefstof of moderne cord bekleding, met kantelmechanisme
- Bureaustoel Leevi
- Bureaustoel
- Draaistoel Flash moderne bureaustoel met ventilerende rugleuning (1 stuk)
- Bureaustoel DARKLEY
- Bureaustoel Berclair
- Bureaustoel Joris met moderne gaasafdekking
- Bureaustoel Jolina
- Draaistoel FINA
- Draaistoel FLORA
- Draaistoel Flex moderne bureaustoel met vele instelmogelijkheden (1 stuk)
- Bureaustoel GRAYSON
- Bureaustoel Hejninge elegant, hoogte verstelbaar van 48 - 58 cm
- Bureaustoel Niko
- Bureaustoel Toba Gamestoel, comfortabel zacht bekleed
- Draaistoel met vlindermechanisme
- Bureaustoel DILAYLA tijdloos design
- Bureaustoel KEADY
- Bureaustoel Toico, design bureaustoel, ergonomische rugleuning, lendensteun &...
- Bureaustoel BILL Vintage look, tot 100kg
- Draaistoel
- Bureaustoel Caspar Kantelmechanisme met hardheidsinstelling
- Bureaustoel Conrad
- Bureaustoel Synne
- Draaistoel Flex moderne bureaustoel met vele instelmogelijkheden (1 stuk)
- Bureaustoel JONNA
- Bureaustoel Netti Verstelbare hoofdsteunen, armleuningen & rugleuningen
- Bureaustoel Marlon
- Bureaustoel HALVARD
- Bureaustoel Bo (1 stuk)
- Bureaustoel Darius
- Bureaustoel Menton, ergonomische bureaustoel
- Bureaustoel Cosimo XXL met gestoffeerde armleuningen
- Draaistoel met vlindermechanisme
- Bureaustoel Draaistoel, prettige bureaustoel
- Bureaustoel KIRUNA Kunstleer, met populierenhouten schaal, in hoogte verstelbaar, 360°...
- Bureaustoel Theodor XXL belastbaar tot 150 kg
- Bureaustoel Danilo
- Bureaustoel Andora, moderne ergonomische bureaustoel
- Bureaustoel SERRIA 3-d armleuningen, zitdiepte- en hoogteverstelling, neksteun (1 stuk)
- Bureaustoel Dirk
- Bureaustoel Maik XXL
- Bureaustoel Paul-XXL Belastbaar tot 150 kg, comfortabel, met kantelmechanisme
- Bureaustoel TURSI 2-d armleuningen, zitdiepte- en hoogteverstelling,...
- Bureaustoel Helleu Veloursstof met horizontale naden, in hoogte verstelbaar, 360°...
- Bureaustoel Mauro XXL Belastbaarheid tot 150 kg
- Bureaustoel Wyoming In 2 kleuren, in hoogte verstelbaar
- Bureaustoel Sunni zacht fluweel
Bureaustoelen
De juiste bureaustoel voor een ergonomische werkplek
Als het gaat om comfortabel werken, dan is een goede bureaustoel cruciaal. Een bureaustoel die niet goed is afgesteld, kan leiden tot ongemak, pijn en zelfs blessures. Het is daarom belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel die geschikt is voor jouw lichaam en past bij jouw behoeften. Daarom vertellen wij jou alles wat je moet weten bij het kopen van een bureaustoel.
Welke bureaustoelen zijn er allemaal?
Van designstoelen tot directiestoelen - bureaustoelen zijn er in verschillende soorten die verschillen qua uitrusting en afmeting. Om een goede keuze te maken voor de aanschaf van je nieuwe bureaustoel, lichten wij de verschillende soorten bureaustoelen en hun eigenschappen toe.
De klassieke bureaustoel
Klassieke bureaustoelen - ook wel de bureaudraaistoel genoemd - bestaan uit een zitting met metalen of kunststof frame, een armleuning en wieltjes. Je kunt ook kiezen voor een model zonder armleuning. De zithoogte is gemakkelijk aan te passen aan jouw lengte met behulp van een drukveer.
De directiestoel: Design stoelen voor een professionele, luxe uitstraling
De directiestoel is een variant op de bureaudraaistoel en kenmerkt zich door de hoge rugleuning en zachte bekleding waarin je comfortabel achterover kunt leunen. Vaak is de zitting aan de voorzijde afgerond zodat je knieën er comfortabel op rusten. De hellingshoek van de rugleuning is verstelbaar tussen 90 en 165 graden ten opzichte van de zitting. Ook de zithoogte is hierbij aan te passen.
De bureaukruk: Compacte bureaustoel voor kleine kantoren
De bureaukruk is een compacte bureaustoel en bij uitstek geschikt voor kleinere kantoorruimtes. Het model zonder rugleuning neemt nauwelijks ruimte in beslag. De zithoogte van deze compacte bureaustoel is aan te passen aan jouw lichaamslengte. Omdat de bureaukruk ook wielen heeft, berg je deze kruk gemakkelijk op onder je bureau.
De kinderbureaustoel: De juiste stoel voor jouw kind
De kinderbureaustoel is praktisch het kleine zusje van de klassieke bureaustoel. Dit type bureaustoel is net zo comfortabel, maar heeft een kleiner formaat en lagere zithoogte. De maximale belasting bij deze bureaustoelen is 70 kg en daarom zeer geschikt voor kinderen en tieners. Ook zijn kinderbureaustoelen verkrijgbaar in opvallende kleuren en daarmee een leuke aanvulling voor de studeerkamer.
Goede bureaustoel zonder wielen: Voor een stabiele stoel bij jouw bureau
Bureaustoelen zonder wielen hebben als voordeel dat deze stevig op de grond staan. Tijdens het werken zit jij stabiel en loop je niet het risico dat je wegschuift. Ook bij het kopen van een stoel zonder wielen, moet je letten op de juiste zithoogte, rugleuning en het maximale draaggewicht.
Gaming bureaustoel: Een goede stoel tijdens het gamen
Zit jij regelmatig te gamen achter je laptop of PC? Dan zijn gamestoelen van essentieel belang. Deze luxe bureaustoelen zijn speciaal gemaakt voor een ergonomische houding tijdens het gamen. Ook zijn deze gamestoelen af te stellen op jouw gewenste zithoogte en brengen ze ultiem comfort.
Welke ergonomische kantoorstoel kun je het beste thuis gebruiken?
Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Daarom is het belangrijk om ook voor thuis te investeren in een ergonomische bureaustoel die comfortabel en veilig is om op te werken. Onze ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om de druk op je rug en nek te verminderen en verstelbaar om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?
Tijdens het werken zal je waarschijnlijk veel uren spenderen op je bureaustoel. Het is daarom belangrijk om een stoel aan te schaffen die past bij jouw lichaam om blessures te voorkomen. Wil je een nieuwe bureaustoel kopen? Let dan op de onderstaande eigenschappen.
Verstelbare armleuningen
Voor een goede zithouding is het belangrijk dat je je armen comfortabel weg kunt leggen en je nek kunt ontspannen. Verstelbare armleuningen zijn hiervoor de uitkomst. Hiermee kun je de breedte, hoogte en helling van je bureaustoel aanpassen naar eigen wens.
De juiste rugleuning
Als het in de zomer warm wordt, kun je je ook achter je bureau in het zweet werken. Stoelen met een mesh rugleuning zorgen voor een goede luchtcirculatie en voorkomen warmteopbouw in het rug gedeelte. Een zegen voor de onderrug is een in hoogte verstelbare lendensteun die zich aanpast aan de kromming van de lumbale wervelkolom en het zitten gemakkelijker maakt.
Het materiaal van bureaustoelen: Ga je voor hout, stof of toch een leren klassieke bureaustoel?
Drink je wel eens koffie achter je bureau of eet je even snel een snack tijdens het werken? Dan kan de materiaalkeuze van groot belang zijn. Stoelen met hoezen van polyester, leer, synthetisch leer en katoen zijn slijtvast en gemakkelijk schoon te maken voor het geval je iets morst.
Het draagvermogen van de stoel
Een goede bureaustoel moet passen bij jouw lichaamsgewicht. Let daarom bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel op het draagvermogen. In de artikelomschrijving vind je meer informatie over het maximale gewicht dat jouw nieuwe bureaustoel kan dragen.
De schommelfunctie
Leun achterover en ontlast je rug: bij stoelen met een schommelmechanisme geeft de rugleuning mee zodra je er tegenaan leunt. Je kunt het bewegingsbereik naar wens wijzigen. Wanneer je deze zacht afstelt kun je bijvoorbeeld met weinig moeite in een meer horizontale positie komen. Bureaustoelen met zitdieptevering geven langzaam mee als je gaat zitten, wat het bekken en de wervelkolom ontziet.
Vloerbeschermer voor onder je bureaustoel
Hoewel je er wellicht niet meteen aan denkt bij de aanschaf van een bureaustoel, is ook een vloerbeschermer handig om in huis te halen. De wieltjes van bureaustoelen kunnen namelijk lelijke krassen op jouw vloer veroorzaken. Met een speciale vloerbeschermer voorkom je dit!
Tips voor een gezonde houding aan je bureau
De volgende punten helpen je om je werkplek op een gezonde manier in te richten, de juiste houding aan te nemen en met simpele oefeningen spanningen te voorkomen.
- De juiste zithoogte: Stel je zithoogte zo af dat je onderarm en bovenarm een rechte hoek vormen. Je benen moeten in een hoek van 90 graden op je knieën staan, je voeten los op de grond. De armleuningen moeten waterpas zijn en een verlengstuk van de tafel vormen. Je kunt zo je ellenbogen en onderarmen laten rusten en je schouders en nek ontlasten.
- Benen bewegen: Zet je benen vrij op de grond of op een steun zonder ze te kruisen. Zo krijgen ze een betere bloedtoevoer. Maak af en toe cirkels met je enkels om wat losser te worden en strek je benen tussendoor helemaal uit.
- Beweeg je bekken: Als je de helling van de zitting in je stoel kunt aanpassen, zorg dan dat deze iets naar voren helt. Vanuit deze positie is het makkelijker om de beweging en stand van het bekken en de onderrug te variëren.
- Lijn de afstand tot de tafel en de computer uit: De afstand tussen de bureaustoel en de tafel moet zo groot zijn dat je voldoende ruimte hebt om diep in te ademen via je buik en ontspannen uit te ademen. De aanbevolen kijkafstand tot de computer voor oogvriendelijk werken ligt tussen de 50 en maximaal 80 cm. Als je geen meetlint bij de hand hebt, gebruik dan gewoon je armlengte als referentie. Als je op je laptop werkt, kun je een extern toetsenbord gebruiken om de afstand tot het scherm te vergroten.
- Stel de schermhoogte correct in: De bovenkant van je scherm moet zich op ooghoogte bevinden. Dit bevordert een rechte houding en ontziet de nek- en oogspieren. Staat je laptop te laag? Laptopsteunen zijn een goede oplossing. Deze zijn in hoogte verstelbaar en je kunt de laptop erop plaatsen zodat het scherm op de gewenste hoogte staat.
- Regelmatig opstaan: Plaats je printer op enige afstand van je bureau om meer beweging te stimuleren. Wil je bijvoorbeeld koffie zetten of naar het toilet gaan, maak dan van de gelegenheid gebruik om een extra rondje in huis te doen. Regelmatig bewegen is goed voor rug en benen en stimuleert de bloedsomloop en het concentratievermogen.
Veel gestelde vragen bij de aanschaf van bureaustoelen
Ga jij binnenkort een nieuwe bureaustoel kopen? Wij zetten hieronder de veel gestelde vragen bij de aanschaf van bureaustoelen op een rijtje. Zo kun jij uit de ruime keuze de beste stoel selecteren!
Hoeveel ruimte heb je nodig voor een bureaustoel?
De ruimte die je nodig hebt voor een bureaustoel kan variëren, afhankelijk van het type stoel, de grootte van de persoon die erop zit en de gewenste bewegingsvrijheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ruimte van ongeveer 60 x 60 cm te reserveren voor de stoel zelf. Dit biedt voldoende ruimte voor de stoel en maakt het mogelijk om comfortabel te zitten. Naast de ruimte voor de stoel moet je ook rekening houden met de bewegingsruimte rond het bureau. Voor een ergonomische opstelling wordt aanbevolen om ongeveer 75-90 cm vrije ruimte achter het bureau te hebben, zodat je gemakkelijk kunt bewegen en opstaan zonder belemmeringen. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is aan de voorkant van het bureau, zodat je je benen comfortabel kunt positioneren.
Hoe kun je een bureaustoel kantelen?
Een stoel met een synchroon-mechanisme maakt het mogelijk om een kantelbeweging te maken. Dit mechanisme verzekert je van meer bewegingsvrijheid, ontlasting van de tussenwervelschijven en een goede bloedcirculatie tijdens het zitten. Het ondersteunt het lichaam, ongeacht in welke positie je zit. Het synchroon-mechanisme verbindt het zitgedeelte met de rugleuning. Wanneer je naar achteren hangt in je stoel, zal je rugleuning kantelen, terwijl het zitvlak zich daar evenwijdig aan bevindt.
Welke bureaustoel kopen bij nekklachten?
Heb jij regelmatig last van nekklachten of rugklachten tijdens het werken op een stoel? Dan is het tijd om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen met voldoende instelmogelijkheden. Ook is het wellicht een optie om deze stoel te combineren met een in hoogte verstelbaar zit/sta bureau. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende basis van een gezonde en ergonomische (thuis)werkplek.