Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Saunakachel
- Saunakachel Compact
- Saunakachel Classic
- Saunakachel Compact
- Saunakachel Compact
- Saunakachel Compact
- Saunakachel Classic
- Saunakachel Classic
- Saunakachel
- Saunakachel OS
- Saunakachel OS
- Saunakachel OS 11
- Sauna-rugleuning Bxh: 46x35 cm, verplaatsbaar
- Saunahoofdsteun ergonomisch gevormd
- Sauna-rugleuning Komfortpaket 1 (set)
- Sauna-rugleuning Komfortpaket 2 (set)
- Saunabank Querliege 1 Bxd: 52x75 cm
- Sauna-rugleuning Komfortpaket 3 (set)
- Saunabank Querliege 2 Bxd: 52x111 cm
- Saunabank Querliege 3 Bxd: 52x125 cm
- Saunabank 1 Bxd: 57x180 cm
- Saunabank 2 Bxd: 57x230 cm
- Saunadeur Bxh: 61,8x182,5 cm, grafiet
- Saunadeur Bxh: 61,8x182,5 cm, inclusief lijst
Sauna's
Ontspan lichaam & geest in een sauna
Eeuwenoude thermen
Eeuwen geleden kenden we nog geen sauna’s, maar wel grote warme badhuizen in de Romeinse wereld: thermen. Er bestonden publieke badhuizen die in de loop der jaren steeds luxueuzer werden. Romeinen gingen er bijna dagelijks heen om te genieten van ultieme rust en om hun lichaam te reinigen. Daarnaast waren de huizen een soort ontmoetingsplaats. Thermen waren goed voor de gezondheid, voor zowel het lichaam als de geest. Dit ontdekten de Finnen en zij gingen onder de grond gebouwde hutten verwarmen met stenen en vuur. Laten ontstonden blokhutten in Finland, waarin een hout gestookte open kachel werd geplaatst om de hut te verwarmen. Zo ontstonden de eerste sauna’s.
Je eigen sauna in de badkamer
Wie wil er geen privé sauna in de badkamer? Lekker heerlijk ontspannen en genieten van je rust. Als je de mogelijkheid en de middelen hebt om een sauna te plaatsen in je badkamer of op een andere goede plek in huis, dan schaf je in de meeste gevallen een Finse sauna aan. Dit is de bekende sauna; een houten ruimte met houten banken waarop je kan zitten en liggen (op een saunahanddoek) in een warme ruimte die verwarmd wordt door een saunakachel met warme stenen. De ruimte kun je zelf opwarmen, door de temperaturen te regelen met een digitaal bedieningspaneel. De temperaturen variëren doorgaans van 60 tot 100 graden. Je zult je misschien afvragen hoe onze huid deze temperaturen kan verdragen. Dit komt door de luchtvochtigheid in de saunaruimte. Deze is relatief laag en moet tussen de 10 en 20% zitten. Hierdoor ontstaat er droge lucht in de ruimte, waardoor je lichaam de hoge temperaturen kan verdragen.
Infraroodsauna
Infrarood is een elektromagnetische straling. De stralen zijn onzichtbaar, maar wel op de huid waar te nemen door de warmte die de straling afgeeft. Een cabine met infrarood lampen werkt anders dan een sauna waarbij je de temperaturen regelt middels een kachel. Bij een infrarood sauna verwarmen de lampen, voorzien van straling, de ruimte. De stralen dringen diep binnen in je huid en daardoor is een infrarood sauna zeer geschikt voor kwaaltjes, spierpijn en een goede bloedsomloop in je bloedvatenstelsel. De doorbloeding wordt gestimuleerd en verbetert en zere plekken in je lichaam en stijve spieren zullen ontspannen. Let erop dat je niet teveel afkoelt af je een infraroodcabine verlaat. Normaal gesproken is het een vereiste dat je na het nemen van een sauna goed afkoelt. Echter is bij een infraroodcabine afspoelen met lauw/warm water voldoende. Koel je teveel af, dan zullen je spieren weer samentrekken vanwege de kou en heeft het effect van de infraroodstralen weinig zin gehad.
Ontspan lichaam & geest
Een sauna is goed voor lichaam en geest. Je kunt optimaal genieten en ontspannen van rust. Daarnaast zorgt de warmte voor een goede bloedsomloop en koelt je lichaam af doordat je veel gaat zweten. De warme temperatuur zorgt ervoor dat je afvalstoffen kwijt raakt en dat je poriën schoonspoelen. Een goede reiniging voor je lichaam en huid dus!
Afkoelen!
Afkoelen, afkoelen, afkoelen! Dit is zeer belangrijk nadat je uit de sauna komt. Door de warmte verliest je lichaam een grote hoeveelheid vocht en daarom dien je voldoende af te koelen en veel water te drinken. Afkoelen kan op verschillende manieren: neem een koude douche, duik in een dompelbad of loop een tijdje in de frisse buitenlucht. Een leuke tip: ga lekker scrubben onder een koude douche, zodat je de dode huidcellen verwijdert en een zijdezachte huid krijgt, heerlijk!