- Droogrek Double 30 m drooglengte, 2-traps hoogteverstelling, opvouwbaar, aluminium
- Droogrek Herkules
- Droogrek Flex
- Droogrek Professional single
- Droogrek Pegasus 180 Solid Maxx
- Droogrek Telescoop
- Droogrek Pegasus 200 &5 kleerhangers, 4 delen voor kleine kledingstukken +...
- Wasrek /Handdoekhouder Metaal/essenhout, 5 kg. Belastbaarheid (1-delig)
- Droogrek
- Droogrek Wings
- Droogrek Siena 200 aluminium
- Droogrek
- Droogrek Classic Extendable 230 Solid
- Droogrek Summer Dry
- Droogrek Ruimtewonder (1-delig)
- Wasrek Vouwtoren Essenhout/metaal, 5 kg. Belastbaarheid, ruimtebesparend op te bergen...
- Droogrek GAZZELLA 10 m drooglengte, poedergecoat staal, ruimtebesparend opklapbaar
- Droogrek Summer Dry
- Wasrek
Je hebt 27 van 27 artikelen gezien
Droogrekken
Een functioneel droogrek voor al je wasgoed
Wasdroger versus droogrek
Een wasdroger, ook wel een droogtrommel, heeft dezelfde functie als een droogrek: het drogen van natte kleding. Het verschil zit hem in de manier van drogen. In een wasdroger wordt de was in de trommel geplaatst, die rond gaat draaien terwijl er warme lucht doorheen wordt geblazen. Het voordeel is dat de kleding snel droog is en dat er verschillende droogprogramma’s zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de kleding drogen op een kreukvrij programma. Het nadeel is de kosten die het met zich mee brengt. Een wasdroger werkt namelijk op elektriciteit en verbruikt veel energie. Ook kan kleding in een wasdroger krimpen. Wij adviseren je dus alleen kleding als ondergoed en sokken, onderhemden en handdoeken in een droogtrommel te drogen. Wanneer je de was droogt aan een droogrek, heb je geen last van kosten en kleding die kan krimpen. Het is dus een simpele en goedkope oplossing om kleding te drogen. Zeker als het buiten warm is, kun je kleding snel laten drogen aan een droogrek. Houdt er wel rekening mee dat kleuren kunnen vervagen als je kleding lang in de buitenlucht laat drogen.
Droogtips
Natte kleding kun je op verschillende manieren drogen. Hoe je ze droogt, hangt deels af van de materialen:
- Katoen en linnen: katoenen en linnen kleding mogen zeer heet gedroogd worden in de wasdroger of in de zon op een waslijn of droogrek.
- Wol: als je wollen kleding gaat drogen, is het belangrijk dat je dit goed doet. Wol kan namelijk veranderen van vorm als de stof wordt opgehangen. Daarom adviseren wij je wollen kleding plat te drogen. Sommige droogrekken zijn voorzien van een speciaal (plat) droogscherm.
- Acryl: ook acryl zal je plat moeten drogen. Houd het materiaal bovendien weg bij een directe warmtebron.
Daarnaast hebben we nog enkele handige droogtips:
- Klop de kleren goed uit voordat je ze ophangt aan een droogrek. Dit zorgt voor minder strijkwerk. Shirts en overhemden die snel kreuken, kun je aan een klerenhanger laten drogen aan een droogrek.
- Controleer altijd voor de zekerheid het kledinglabel als je gaat wassen en drogen.
- Als je kleding gaat wassen in een wasdroger, kies dan een geschikt droogprogramma en houd eventueel rekening met het strijken. Wil je de kleding namelijk achteraf strijken, kies dan voor een korter programma, zodat de kleding nog een beetje vochtig blijft. Op deze manier bespaar je energie en leidt de kleding minder onder de warmte van het strijkijzer.
Wasknijpers
Bij een droogrek horen wasknijpers als hulpmiddel om kleren en wasgoed op te hangen. Een wasknijper bestaat uit twee delen die aan elkaar zijn vervaardigd met een gespannen veer. Aan één kant kun je beide delen samenknijpen, zodat de ‘bek’ opent waarmee de kleding kan worden opgehangen. Vaak heb je voor een shirt of broek twee wasknijpers nodig om de kleding goed en stevig op te hangen. Wasknijpers zijn tegenwoordig niet alleen in hout verkrijgbaar, maar ook in kunststof, in verschillende kleurrijke uitvoeringen.