Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
1 van 2
- Bad & sanitair
- Tuin
- +Tuinmeubelen
- +Barbecues & terrashaarden
- -Bergingen & overkappingen
- -Tuinhuizen- & kasten
- -Tuinhuisjes
- Metalen tuinhuisjes
- Houten tuinhuisjes
- Tuinkasten
- +Toebehoren
- +Tuinpriëlen
- +Kassen
- Klikokasten
- Carports
- Zonneschermen
- +Zwembaden
- Tuingereedschap
- Tuinstopcontacten
- +Tuindecoratie
- Haardhoutrekken
- Hekken
- Plantenbakken
- +Bewatering
- Vuurkorfen
- Klussen & gereedschap
- Huis & wonen
- Dierenbenodigdheden
- Tuinhuisje Maat 1
- Tuinhuisje Jens Maat 2
- Tuinhuisje WekaLine 1
- Tuinhuisje Design 262
- Tuinhuisje Schwedenhaus
- Tuinhuisje 179 Maat 1
- Tuinhuisje WekaLine 1 (set)
- Tuinhuisje Jens Maat 3
- Tuinhuisje Jens Maat 2 (set)
- Tuinhuisje 171 Maat 1
- Tuinhuisje 170 Maat 2
- Tuinhuisje 122 Premium
- Tuinhuisje WekaLine 2 (set)
- Tuinhuisje WekaLine 2
- Tuinhuisje WekaLine 3
- Tuinhuisje Maat 2
- Tuinhuisje WekaLine 1 (set)
- Tuinhuisje 179 Maat 2
- Tuinhuisje 132 Premium
- Tuinhuisje Comfort mt. 1
- Tuinhuisje 179 Maat 1
- Tuinhuisje 179 Maat 1
- Tuinhuisje Chill-Out Maat 1
- Tuinhuisje Jens Maat 3 (set)
- Tuinhuisje 263 Maat 1
- Tuinhuisje WekaLine 2 (set)
- Tuinhuisje 179A Maat 2 (set)
- Tuinhuisje 107 Premium
- Tuinhuisje 170A Maat 2 (set)
- Tuinhuisje WekaLine 3 (set)
- Tuinhuisje Maat 1
- Tuinhuisje Designhaus 213 Maat 1
- Tuinhuisje Chill-Out Maat 2
- Tuinhuisje 263 Maat 2
- Tuinhuisje Loungehuis mt. 1 (set)
- Tuinhuisje 179A Maat 3 (set)
- Tuinhuisje Maat 1
- Tuinhuisje 171 Maat 2
- Tuinhuisje 122 DT
- Tuinhuisje 122 DT
- Tuinhuisje 179 Maat 3
- Tuinhuisje 179 Maat 2
- Tuinhuisje 179 Maat 2
- Tuinhuisje WekaLine 3 (set)
- Tuinhuisje Maat 3
- Tuinhuisje Benni 2
- Tuinhuisje Maat 2
- Tuinhuisje Loungehuis mt. 3 (set)
- Tuinhuisje 263 Maat 3
- Tuinhuisje Chill-Out Maat 1
- Tuinhuisje Comfort mt. 2
- Tuinhuisje Chill-Out Maat 3
- Tuinhuisje Maat 2
- Tuinhuisje Designhaus 213 Maat 2
- Tuinhuisje 179 Maat 3
- Tuinhuisje 179 Maat 3
- Tuinhuisje 179 Maat 4
- Tuinhuisje 122
- Tuinhuisje 122
- Tuinhuisje WekaLine 413 mt. 1
- Tuinhuisje Designhaus 213 Maat 1
- Tuinhuisje Designhaus 213 Maat 1
- Tuinhuisje Designhaus 213 Maat 1
- Tuinhuisje Designhaus 213A Maat 1 (set)
Tuinhuisjes
Tuinhuisjes vind je bij OTTO
Hou je ervan lekker te genieten van het weer in je tuin in je mooie tuin set? Begrijpelijk, want de tuin is een plek om tot rust te komen. Als de ruimte van je tuin het toelaat, is een tuinhuisje ideaal om tuinspullen zoals een parasol en tuinkussens, gereedschap en eventueel fietsen in op te bergen. Bovendien geeft een tuinhuisje een gezellige sfeer aan de tuin. Een tuinhuisje is een gemak om je tuin opgeruimder en groter te laten lijken. Een andere functie van een tuinhuisje kan gezelschap zijn. Je kan een tuinhuisje inrichten als een gezelligheidsplek met meubels om bij mooi weer in de tuin onder het afdak te lunchen of om tot rust te komen.
Waar moet ik op letten bij het kopen van een tuinhuis?
Voordat je een tuinhuisje koopt, moet je niet alleen nadenken over waar het moet komen te staan en hoe groot het moet zijn, maar moet je ook kijken naar bepaalde kwaliteitskenmerken. Voor een kleine gereedschapsschuur zijn een wanddikte van 28 mm en eenvoudig beglaasde ramen voldoende. Als je het huis het hele jaar door wilt gebruiken, moeten de muren minstens 44 mm dik zijn, dubbele beglazing hebben en moet de warmte worden geïsoleerd.
Hoeveel kost een tuinhuis?
De prijs is afhankelijk van de grootte, de uitrusting en het materiaal. Kleine tuinhuisjes van hout of metaal met een vloeroppervlak van ongeveer 2 x 1,5 m zijn al te verkrijgen voor een lage prijs. Voor een houten huis van ongeveer 4 x 5 m met kunststof ramen moet je rekenen op een wat hoger bedrag. Grote blokhutten met glazen ramen en een oppervlakte tot 7 x 8 m kosten zijn niet goedkoop, maar dan heb je ook topklasse. Het is helemaal aan jou wat je wilt uitgeven aan een tuinhuis op basis van jouw wensen. Gelukkig heeft OTTO genoeg keus.
Hoe groot mag een tuinhuis zijn zonder vergunning?
Of je een bouwvergunning nodig hebt voor je tuinhuis hangt onder andere af van de grootte van de hut. Neem contact op met het bouwcodekantoor van je stad, want elke stad heeft namelijk een eigen beleid. Daarnaast kan dit elk jaar weer anders zijn. Als je je tuinhuis als woonruimte wilt gebruiken, heeft dit meestal goedkeuring nodig. Het is slim om vóór de aankoop van het tuinhuis contact op te nemen met een bouwautoriteit, om teleurstellingen te voorkomen. Indien nodig, zullen de bouwgrenzen voor jouw tuinhuis in een ontwikkelingsplan worden vastgelegd.
Hoe wordt een tuinhuisje geleverd?
Jouw tuinhuisje wordt geleverd door een expediteur. Aangezien het om een bouwpakket gaat, bestaat de levering uit verschillende onderdelen, die gewoonlijk waterdicht zijn verpakt. Dit betekent dat je jouw tuinhuisje buiten kunt opbergen tot je het monteert.
Hoe kun je een tuinhuis plaatsen?
Je kunt een tuinhuisje zelf in elkaar zetten met het juiste gereedschap. Gedetailleerde instructies zijn bij de levering inbegrepen. Het is gemakkelijker en sneller om het met z'n tweeën te doen, dus bel die handige vriend of buurman maar vast op!
Materiaalsoorten: hout, kunststof of metaal
Tuinhuisjes zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Elk heeft weer zijn voordelen.
Hout: hoogwaardig en gezellig
Houten tuinhuisjes zijn bijzonder populair. Dit materiaal is ademend en zorgt dus voor een aangenaam binnenklimaat. Het straalt ook uitnodigende gezelligheid en warmte uit. Bij de keuze van jouw houten huis, moet je letten op de houtsoort. Als je ook waarde hecht aan een goede isolatie, let dan op de dikte van de muurplaten.
Wat is het beste hout voor een tuinhuis?
De meeste tuinhuizen zijn gemaakt van lichtgekleurd vurenhout. Het hout is gemakkelijk te bewerken, heeft een laag gewicht, maar is toch zeer stabiel. Om er voor te zorgen dat jouw tuinhuisje langer meegaat, moet je het regelmatig glazuren.
Tip: Om er voor te zorgen dat jouw houten tuinhuisje vele jaren meegaat, moet je het jaarlijks verven of behandelen met een houtbeits.
Kunststof: goedkoop, weerbestendig en onderhoudsarm
Kunststof tuinhuisjes zijn duurzaam en stevig. Bovendien zijn kunststof tuinhuisjes zeer onderhoudsarm omdat je ze simpelweg met een vochtige doek schoon kunt houden. Ze zijn laag in prijs en je kunt ze gemakkelijk zelf in elkaar zetten.
Metaal: stevig en vaak inbraakbestendig
Metalen tuinhuisjes worden meestal gebruikt om tuingereedschap en -materiaal in op te bergen. Het materiaal is stabiel en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt het gewoon afspuiten met een tuinslang en indien nodig afvegen met een doek. Veel metalen tuinhuizen hebben gemakkelijke schuifdeuren om ruimte te besparen. Sommige modellen kunnen worden vergrendeld om waardevolle bezittingen zoals grasmaaiers of fietsen tegen diefstal te beschermen. Het stevige materiaal maakt het ook moeilijk voor inbrekers.
Welk dak maakt jouw tuinhuis compleet?
Tuinhuisjes worden gewoonlijk afgedekt met dakbedekkingsvilt of dakshingles van bitumen, kunststof of hout. Veel fabrikanten gebruiken bitumen omdat ze licht, gemakkelijk te verwerken en goedkoop zijn. Je kunt bij de aankoop van een tuinhuis kiezen uit verschillende dakvormen:
Zadeldak: het dak voor extra bergruimte
Het zadeldak heeft twee schuine dakvlakken die bij de nok van het dak samenkomen. Door de hoge hellingsgraad kan het water weglopen. Woon jij in een woonplaats waar het veel regent? Dan is een zadeldak misschien de juiste optie voor jou. Als het in jouw regio veel sneeuwt, kies dan voor een zadeldak met een lagere hellingshoek. Sneeuw glijdt namelijk niet ongecontroleerd weg. Zadeldaken creëren ook extra ruimte in het huisje.
Schild dak: voor regio's met veel regen en sneeuw
In tegenstelling tot een zadeldak lopen de puntgevels van een schilddak ook schuin af. Deze bijzondere vorm straalt gezelligheid uit. Omdat het dak schuin afloopt, kunnen regen en sneeuw goed weglopen. Door de gematigde helling glijdt de sneeuw op een gecontroleerde manier weg.
Plat dak: een dak voor een moderne look
Platte daken hebben een dakhelling van tien graden of minder en zien er zeer modern uit. Een plat dak moet je waterdicht maken omdat regenwater er langzaam afloopt. Het voordeel van een plat dak is dat het goed geïsoleerd is met folie en soortgelijke materialen.
Tip: Sommige platte daken kunnen af en toe worden betreden, bijvoorbeeld om een boom te snoeien die bij het huisje in de buurt staat.
Tent dak: een dak als een circustent
Bij een tentdak zegt de naam het al: net als bij een tent komen alle vier of zelfs zes dakvlakken boven in het dak samen met dezelfde helling. Oorspronkelijk werd dit type dak vooral gebruikt voor paviljoenen. Intussen bieden veel fabrikanten echter ook zomerhuisjes met een tentdak aan.
Schuin dak: vang de regen gemakkelijk op
Een schuin dak is slechts aan één kant hellend. Regen en sneeuw lopen gecontroleerd naar beneden, zodat je het water bijvoorbeeld in regentonnen kunt opvangen. Bij deze dakvorm moet je goed nadenken over waar je het tuinhuis neerzet. Het hellende dakoppervlak moet naar de weerszijde kijken om het huis te beschermen tegen wind, regen en sneeuw.
Tip: Je kunt een schuin dak bedekken zoals elk ander dak - of het groen maken. Dit ziet er mooi uit in combinatie met planten en bomen.
Barrel dak: voor een goede warmteverdeling
Een barrel dak heeft een gebogen vorm en dus geen hoeken en randen. Dit gebogen oppervlak is gewoonlijk bekleed met titaanzink, koper, bitumen of zelfs kunststof. Barrel daken hebben een hele leuke uitstraling. Daarnaast heeft het ook een groot voordeel in de winter: met dit type dak kan de warmte van verwarmingstoestellen zeer goed worden verdeeld. Dat is ook de reden dat je dit soort daken vaak terugziet bij sauna's.
Tuinhuizen voor verschillende doeleinden
Tuinhuizen kunnen voor verschillende doeleinden worden aangeschaft. Lees hier onder welk tuinhuis voor jouw situatie het meest geschikt is.
Voor de volkstuin: een houten schuur met een monopitch dak
Klassieke tuinhuisjes voor volkstuinen zijn vaak gemaakt van vurenhout. In volkstuinen springen vooral modellen in het oog die in een aantrekkelijke kleur zijn geschilderd en voorzien zijn van bloembakken. Wat de grootte betreft, moet worden gelet op de voorschriften van de federale wet op volkstuinen.
Tip: Een monopitch dak is geschikt. Hiermee kun je regenwater opvangen in een ton en het vervolgens gebruiken voor het besproeien van de tuin.
Als normaal tuinhuis: onderhoudsarme plastic en metalen tuinhuisjes
Wil je jouw tuinhuis vooral gebruiken voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen of tuinmeubelen? Dan raden wij een model van metaal of kunststof aan. Aangezien beide materialen robuust, weerbestendig en zeer stabiel zijn, hoef je dit tuinhuisje nauwelijks te onderhouden.
Als tweede huis: een huis met overkapping of veranda
Een houten tuinhuis straalt warmte uit en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Daarom is het leuk om er tijd in door te brengen en er zelfs af en toe een nachtje in te slapen. Ramen met glas laten daglicht binnen en creëren een aangename sfeer. Tuinhuisjes zijn te koop met overdekt terras of veranda, hier kun je ontspannen ontbijten en genieten van het uitzicht op de tuin.
Voor logés: een ruim zomerhuis
Als jouw tuinhuis bedoeld is als onderkomen voor gasten, moet het vooral gezellig en groot genoeg zijn. Een ruim houten zomerhuis met een overdekt terras ziet er uitnodigend uit. Modellen met twee verdiepingen bieden veel ruimte voor slaapkamers en lounges.
Voor het tuinfeest: een chique houten paviljoen
Als je een tuinfeest plant en de weersvoorspellingen gooien roet in het eten, dan ben je op elk weertype voorbereid met een houten tuinpaviljoen. Afhankelijk van de grootte, heeft het vier tot zes palen en een schild dak. Het dak beschermt het buffet en de gasten tegen regen en wind. En bij warme temperaturen kun je jezelf lekker terugtrekken in de schaduw.
Tip: Een alternatief voor paviljoens zijn barbecue hutten, vaak ook barbecue kota's genoemd. Deze zijn volledig omsloten, zodat je zelfs bij koud en zeer nat weer kunt barbecueën en genieten van vers bereide gerechten.
Zeven tips voor het bouwen van een tuinhuis
Als je uitkijkt naar jouw nieuwe tuinhuisje en niet kunt wachten om het te bouwen, zijn hier een paar snelle tips om je op weg te helpen:
- Een fundering zorgt voor stabiliteit en beschermt het huis tegen vocht in de grond. Bij de keuze van jouw fundering moet je rekening houden met de dichtheid en samenstelling van de grond, de hoogte van de humuslaag en het grondwaterpeil. Als je twijfels hebt, laat de constructie van de fundering dan over aan een vakman.
- Als het grondwaterpeil hoog is, moet je een fundering bovengronds op de grond storten. Als het waterpeil stijgt als het regent, hebt je toch droge voeten in huis. De diepte van de fundering moet ten minste 10 cm en ten hoogste 24 cm bedragen.
- Beslis eerst over het huis en stort dan de fundering. Zo kunt je er zeker van zijn dat de fundering niet te klein of te groot is. Ook het gewicht van het tuinhuisje speelt een rol. Voor kleine en lichte huizen zijn stoeptegels vaak voldoende als fundering.
- Tuinhuizen worden meestal geleverd als een kant-en-klaar bouwpakket. De montage is eenvoudig en je hebt geen speciaal gereedschap nodig. Een hamer en een goede boor zijn meestal voldoende.
- Zet minimaal met 2 man het huisje in elkaar. Leg vóór de montage alle onderdelen naast elkaar. Dit geeft je een goed overzicht van alle onderdelen die in elkaar gezet moeten worden.
- Impregneer na de montage alle houten onderdelen met een houtverduurzamingsmiddel - als ze niet zijn voorbehandeld. Dit zal jouw tuinhuis beter beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.