Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
1 van 2
- Marinadespuit 25058 Braadspuit voor 50 ml vleesmarinade, lengte 22,5 cm
- Houder voor de barbecue Kippenrek, 25144
- Grillrooster 25071 Opzetstuk voor het bereiden van vis, maat verstelbaar, roestvrij...
- Barbecueschaal 25221 Roestvrij staal schaal voor gas- en kolengrills,...
- Sparerib-houder 25087 Opzetstuk voor het bereiden van spareribs, braadmand,...
- Grillrooster XSKCRISPBTEUK Cook & Crisp Korb
- Marinadespuit BBQ
- Contactgrill APM123W Viva Italia ook als sandwich-/panini-contactgrill inzetbaar,...
- Barbecuetang BBQ Vergrendelingsmechanisme met geïntegreerd ophangoog, edelstaal
- Barbecuetang Barbecue, 25054 met gepatenteerd sluitingssysteem, 43 cm, roestvrij staal...
- Aromaplank BBQ XXL meervoudig te gebruiken, 19,5 x 39,5 cm (2 stuks)
- Tafelgrill Planchagrillplatte Plancha-bakplaat, met antiaanbaklaag, zwart
- Barbecuetang 25061
- Contactgrill APM123Z Viva Italia ook als sandwich-/panini-contactgrill inzetbaar,...
- Barbecueschaal FISCHHALTER BBQ (1 stuk)
- Rookbox VIDERO roestvrij staal 18/10
- Grillthermometer SlideX, 25086
- Grillrooster Primezone VIDERO
- Barbecueschaal Universale schaal PRO geschikt voor grill en oven
- Contactgrill KG 2394 grillplaten met antiaanbaklaag, inclusief vetopvangschaal
- Tafelgrill ABP602 Plancha-bakplaat, met antiaanbaklaag, zwart
- Barbecuetang Premium Barbecue geschikt voor de vaatwasser
- Tafelgrill ABP603 elektrische XL plancha-bakplaat
- Barbecueschaal voor elke barbecue en geschikt voor de oven (set, 2-delig)
- Tafelgrill ABP602BB Asia Lounge Teppanyaki Grillplaat, in Aziatisch ontwerp met...
- Contactgrill ASW113CO ook als sandwich-/panini-contactgrill inzetbaar
- Tafelgrill ABP604 XXL plancha-bakplaat met antiaanbaklaag, zwart
- Contactgrill ASM8010 3-in-1 apparaat, sandwichmaker, wafelijzer
- Tafelgrill ABP603BB Asia Lounge Teppanyaki Grillplaat XL in Aziatisch ontwerp, met...
- Grillrooster voor videro g3/g6, optimale grillbranding
- Tafelgrill PG 8554 met grillrooster
- Grillthermometer Control App-aangestuurd met tot max. 30 meter reikwijdte in...
- Contactgrill M19177 Low Fat Grill
- Grill standaard LONO voor Master-Grill
- Vuurschaal Stockholm ØxH: 60x17 cm
- Tafelgrill TG3918 Malaga
- Contactgrill GC241D Inicio vetarm grillen, geribbelde grillplaten antiaanbak gecoat,...
- Tafelgrill Asia Lounge Teppanyaki Grillplaat XXL in Aziatisch ontwerp, met...
- Tafelgrill XXXL plancha-/teppanyaki-grillplaat met antiaanbaklaag, tot 10 personen,...
- Contactgrill GC242D Inicio Grill Adjust regelbare thermostaat met 3 standen, bakplaten...
- Tafelgrill KG 2397
- Grillrooster VARIO, 25442
- Staande elektrische barbecue BG90F5 Easygrill Adjust
- Tafelgrill SENOA Boost S PG 8113
- Vuurschaal Design BxLxH: 51,5x51,5x30 cm
- Contactgrill KG 2020
- Contactgrill TCG4104 rot
- Contactgrill BXGR2200
- Tafelgrill SENOA Digital Boost S PG 8114
- Staande elektrische barbecue SENOA Boost S PG 8117
- Tafelgrill LONO geribbeld
- Tafelgrill LONO vlak & geribbeld
- Contactgrill BXGR2000
- Barbecueschaal HZ635000 (set)
- Staande elektrische barbecue SENOA Digital Boost S PG 8118 Reflectorschaal voor...
- Tafelgrill Plancha, PG 8564
- Barbecueschaal HEZ635001
- Contactgrill GC3060 3-in-1 Met overbakfunctie, opklapbaar als tafelgrill/BBQ
- Contactgrill KG 2395
- Contactgrill TCG4215
- Tafelgrill LONO Master-grill
- Contactgrill GC717D OptiGrill+
- Contactgrill GC717810 OptiGrill+
- Tafelgrill TG8000 Family 2 gescheiden grillroosters -traploze thermostaten,...
Barbecues
De BBQ is jouw beste vriend in de zomer
Barbecueën is niet alleen gezellig samen zijn met vrienden of familie in een ontspannen sfeer, het is ook gezond omdat barbecueën hoge temperaturen genereert die de poriën van het te grillen voedsel snel sluiten. Hierdoor ontstaat er een mooie korst en blijft het vlees sappig. Het overtollige vet ontsnapt, waardoor gegrilde vleesgerechten caloriearmer zijn dan gefrituurde. Dankzij de braadstoffen die het typische grillaroma vormen en geven, smaken ook vis, vlees en groenten bijzonder lekker.
Welke verschillende soorten barbecues kun je kopen in het assortiment van OTTO?
Grills zijn er in vele maten en uitvoeringen. Het volgende overzicht geeft informatie over de kenmerken en eigenschappen.
Picknick grill
Een picknickgrill is een lichte grill die je mee kunt nemen naar bijvoorbeeld het strand of een meer. Er zijn ronde of rechthoekige metalen grillemmers in verschillende kleuren, waarin de houtskool is gevuld.
Grillen
Een grill is meestal rond en staat op drie of vier poten. Een windscherm doet ook dienst als grillhouder. Bij de meeste soorten grills die zijn ontworpen voor houtskool, bevindt het in hoogte verstelbare grillrooster zich boven een bak voor de houtskool. Als alternatief zijn er ook elektrische grills en gasgrills met poten. Modellen met een hoogwaardigere uitrusting hebben nog opbergruimte tussen de poten en twee wielen zodat je makkelijk van locatie kunt wisselen. Deze apparaten worden ook wel grillkarren genoemd.
Open haard grill
Een haard of zuilgrill staat op een dikke, holle zuil met een extra brede basis voor een stevige stand. Een in hoogte verstelbaar rooster en windschermplaten zijn standaard. Afhankelijk van het model is het rooster rond, vierkant of ovaal. De as valt in een doos voor gemakkelijke verwijdering. Schoorsteengrills zijn ontworpen voor houtskool, de kolom heeft aan de onderkant verstelbare ventilatiekleppen en creëert zo een schoorsteeneffect zodra de houtskool in de grillkom brandt. De grilltemperatuur kan ook worden geregeld door de kleppen te openen en te sluiten.
Waterkoker grill/ houtskool grill
Deze grillvorm lijkt op een bol op drie poten, de eigenlijke grill bestaat uit twee halve bollen. Bij een houtskoolgrill zijn het in hoogte verstelbare rooster, de container voor de houtskool en ventilatiekleppen voor een licht schoorsteeneffect in het onderste halfrond ondergebracht. Als alternatief zijn er sferische elektrische grills. Bij alle modellen fungeert de bovenste helft van de bol als deksel, die ventilatiesleuven bevat en, bij modellen met hoogwaardigere apparatuur, een thermometer.
Tip: Wanneer de deksel gesloten is, is een ketelgrill geschikt voor indirect grillen, waarbij de deksel de warmte reflecteert en een oveneffect creëert.
Roker
Een roker is een mix van een ketelgrill en rokerij en zorgt voor een bijzonder aroma. Dankzij een royaal grilloppervlak van maar liefst 97,5 x 44 cm in de hoofdverbrandingskamer is hij geschikt voor uitgebreide barbecues met grote hoeveelheden vlees. Rokers zijn meestal gemaakt van massief staal en gietijzer, waardoor ze tot 150 kg kunnen wegen. Dankzij de grote wielen kun je ze toch verplaatsen.
Draaibare grill
Een draaibare grill doet ons denken aan de oorspronkelijke vorm van grillen. Het grillrooster hangt aan een ketting boven een kom houtskool of boven een open vuur. De kom kan gebruikt worden voor een kampvuur zonder het grillrooster. Het in hoogte verstelbare rooster heeft een diameter van 47 tot 57 cm. Op sommige modellen kunt je de zwenkarm naar de zijkant van de vuurpot draaien zodra het voedsel gaar is, zodat iedereen zichzelf kan helpen zonder te dicht bij de kolen te komen.
Tafelgrill
Tafelgrills zijn foodprocessors die door hun compacte ontwerp op tafel kunnen staan. Er zijn rechthoekige en ronde versies. Elektrische tafelgrills kunnen ook binnenshuis worden gebruikt, dus ook bij slecht weer komen ze goed van pas. Je hebt de keuze uit gas- en kolenmodellen, die je op reis, in het park, in de tuin of op het balkon kunt gebruiken. Modellen met een groter grillrooster kunnen worden opgewaardeerd tot een staande grill met een stabiele basis.
(Mini) Elektrische grill
Elektrische grills werken met elektriciteit en hebben een stopcontact nodig om te kunnen werken. Er is dus geen rookontwikkeling bij hen. Het spectrum varieert van kleine grills voor één of twee personen tot contact- en teppanyaki-grills en grotere apparaten met twee onafhankelijke grillplaten voor het gelijktijdig bereiden van vlees, vis of groenten. Er zijn ook veel staande grills met een groot grilloppervlak en halfronde deksel voor indirect grillen.
Gasgrill
Gasgrills bestaan meestal uit een rooster en een onderbouw waarin de gasfles of, in het geval van tafelgrills, het gaspatroon wordt opgeborgen. Ze zijn uitgerust met twee tot acht hoofdbranders en maximaal twee zijbranders voor het warmhouden van sauzen en bijgerechten. Typisch zijn ook de opbergruimtes aan beide zijden. Tafelgrills en compacte staande apparaten zijn ongeveer 65 cm breed, krachtige apparaten met veel branders voor grotere barbecues zijn tot 2,25 m breed en uitgerust met onderkasten. Alle modellen hebben een deksel en zijn eenvoudig te bedienen als een gasfornuis.
Hier moet je op letten bij je grill
Bij het kopen van een barbecue spelen naast het type verwarming zoals kolen, gas of elektriciteit ook andere criteria zoals grootte, materiaal, functiebereik en accessoires een belangrijke rol. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken.
Grootte van grillrooster of grillplaten
Er zijn grills voor singles, families of voor grote gezelschappen. Kleine contactgrills of picknickgrills met een grilloppervlak van 300 tot 400 cm² bieden meestal ruimte voor twee steaks of vier kleinere worstjes. Met tafelmodellen en kleine elektrische grills is het oppervlak ongeveer 900 cm² - dus je kunt voor maximaal vier personen grillen. Staande en ketelbarbecues hebben een oppervlakte van 2.000 tot ongeveer 3.000 cm² , zodat er plaats is voor maximaal zes personen om tegelijkertijd te grillen. Voor grote gezelschappen tot 20 personen zijn apparaten met een grilloppervlak van ca. 5.000 cm² geschikt, dat wil zeggen grote gasbarbecues met minimaal drie branders, zijbranders en een warmhoudrek, krachtige smokers of bijzonder grote houtskool grills.
Tip: Wie regelmatig met vrienden of familie grilt, kiest best voor een groter toestel. Zo heb je meer ruimte om verschillende soorten etenswaren te grillen, kun je experimenteren met nieuwe gerechten en kunnen alle gasten tegelijkertijd van hun eten genieten.
Materiaal
Grills die houtskool of gas gebruiken, hebben metalen behuizingen en roosters. Haardmodellen hebben ook weerbestendige omkastingen van met staal versterkt beton of klei. Krachtige apparaten zoals gasbarbecues of rookovens, die temperaturen tot 850 ° C genereren, zijn gemaakt van staal. Elektrische grills zijn uitgerust met metalen roosters of keramische of non-stick gegoten aluminium grillplaten. Hun behuizing is gemaakt van roestvrij staal of robuust plastic.
Makkelijk te gebruiken
Houtskool- en gasbarbecues en rokers hebben vaak individuele temperatuurregelaars, thermostaten en temperatuursensoren. Andere comfortkenmerken zijn warmhoudrekken en werk- en opbergoppervlakken. Bij veel elektrische grills kun je de grilltemperatuur individueel instellen. Sommige grills hebben een sensor die de kooktijd en temperatuur automatisch aanpast op basis van de dikte of het soort voedsel dat wordt gegrild.
Welke barbecue past bij jou?
Bij het kopen van een barbecue gaat het niet alleen om jouw smaak. Handige bediening en de juiste uitrusting en grootte van de apparaten zijn ook bepalend. Daarnaast moet je van tevoren bedenken met welke brandstof jouw nieuwe apparaat moet werken.
Het originele barbecue plezier
Velen vinden het heerlijk om buiten te grillen met een houtskoolgrill. Hier is de nodige tijd om de houtskool op te warmen en af te koelen onderdeel van het ritueel. Zelfs als de houtskool zelf geen smaak afgeeft, ontstaat tijdens het grillen de typische grillgeur. Denk aan worsten en steaks hun onmiskenbare aroma afgeven. Grillen met houtskool vereist niet veel techniek. je kunt kiezen uit compacte en mobiele modellen, ketelgrills voor direct en indirect grillen tot tuinhaarden waarmee je ook pizza kunt bakken of roken.
Een gas barbecue om snel en gemakkelijk grillen
Gasbarbecues zijn een goede keuze voor iedereen die zo snel mogelijk eten klaar wil maken maar toch boven een open vuur wil grillen. Het enige wat je nodig hebt is een gasaansluiting of gasflessen en het barbecue plezier kan beginnen. De apparaten zijn eenvoudig te gebruiken als een gasfornuis. De temperatuur is eenvoudig te regelen en blijft constant. Er komt geen rook vrij bij het grillen en de apparaten zijn gemakkelijk schoon te maken na de maaltijd.
Veilig binnen en buiten grillen
Als je geen gas of houtskool wilt gebruiken bij het grillen, zijn elektrische grills de juiste keuze voor jou. Bij deze apparaten komt de energie uit het stopcontact aan de orde. De stroom activeert de verwarmingselementen onder een metalen plaat of het grillrooster en zorgt zo voor de nodige warmte. Elektrische grills zijn veilig in gebruik omdat je niet te maken hebt met ontvlambare materialen en hij klaar voor gebruik is zodra hij is aangesloten op het lichtnet. Omdat ze geen vervelende rook ontwikkelen, kun je ze ook op het balkon of zelfs in huis gebruiken. Elektrische grills zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je, afhankelijk van het model, ook Aziatische lekkernijen op teppanyaki-platen en panini, burgers of steaks in de contactgrill kunt bereiden. Veel soorten grills kunnen ook worden opgeborgen om ruimte te besparen.
Er zijn compacte tafelgrills waarbij het grillrooster en het verwarmingselement kunnen worden verwijderd voor eenvoudige reiniging. Contactgrills met een beweegbare bovenplaat die je kunt aanpassen aan de hoogte van het te grillen voedsel, of scharnierende modellen die twee keer zo groot grilloppervlak bieden als een tafelgrill.
Hoe kun je een barbecue rooster reinigen en schoonmaken?
Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van je grill, moet het apparaat elke keer na het grillen worden schoongemaakt. Hier zijn een paar tips:
- De vetpannen in elektrische of gasgrills zijn, net als de grillplaten, meestal uitneembaar en geschikt voor reiniging in de vaatwasser.
- Aanzettingen op het rooster van een houtskoolgrill kunnen met een vochtige doek en wat as van de grill worden verwijderd nadat deze is afgekoeld.
- Als er bijzonder hardnekkige resten zijn, wikkelt je het rooster een nacht in een vochtige krant en verwijder je de laatste resten met oven- of grillreiniger.
- Als de gasgrill ondanks de lekbak spatten heeft gekregen, verwarm hem dan tot het hoogste niveau en wacht tot alle vetresten zijn opgebrand. Het roet kan met een borstel worden verwijderd.
- Opberg- en opbergruimtes en de buitenkant van de grills maak je schoon met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel. Lees ook de instructies van de fabrikant.
Tip: Als de grill het hele grillseizoen buiten moet blijven staan, is het de moeite waard om geschikte beschermhoezen of hoezen als grillaccessoires te kopen die de grill en de gasflessen beschermen tegen stof en regen.
Bij OTTO kun je barbecues kopen van verschillende merken: Weber, Severin, Tefal en meer
Wanneer het mooi weer is, is vrijwel het eerste wat bij velen opkomt is het tevoorschijn halen van de barbecue. Lekker lang genieten van die heerlijke zonnestralen en het buitenleven onder het genot van een heerlijk stukje vlees of koude salade. Echter bestaan er zoveel verschillende soorten en maten barbecues dat de keuze er niet makkelijker op wordt. In het ruime aanbod van OTTO vind je barbecues van verschillende hoogwaardige merken. Zodat jij de perfecte barbecue vindt die helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeften. Kies je voor een hoogwaardige barbecue die van alle gemakken voorzien is? Of ga je juist voor een compact exemplaar? Je vindt bij OTTO de barbecue die voldoet aan jouw unieke smaak.
Hoe kun je een grote of kleine houtskool barbecue aansteken om heerlijke gerechten mee te bereiden?
Hoe je een BBQ kunt aanmaken is afhankelijk van de soort. Er zijn namelijk veel verschillende barbecues te vinden. Om een houtskool barbecue aan te steken komt houtskool of briketten van pas. Strooi eerst een laag houtskool of briketten op de bodem en leg hier verschillende aanmaakblokjes tussen. Hoe meer houtskool of briketten die je in je barbecue legt hoe meer aanmaakblokjes er nodig zijn. Daarna is het de bedoeling om de blokjes aan te steken. Ga dan voorzichtig te werk en leg de houtskool of de briketten zo dicht mogelijk bij de aanmaakblokjes. Wanneer de kolen of briketten en rood gloeiende kleur hebben dan is deze klaar voor gebruik.
Hoe kun je een elektrische barbecue aanmaken om vlees op te grillen?
De elektrische barbecue komt perfect van pas voor mensen die niet van rookoverlast houden wanneer zij gaan barbecueën. Als er namelijk ook maar een beetje wind staat kun je haast niet voorkomen dat deze rook niet in je gezicht terecht komt. Om dit te voorkomen is de elektrische barbecue te koop. De stappen die je doorloopt voordat je aan de slag kan met de elektrische grill is het zoeken naar een stabiele ondergrond en het aansluiten van de barbecue in een stopcontact. Daarna steek je de barbecue aan en is de temperatuur te regelen door middel van een temperatuurregelaar.