Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- OLED-TV OLED55G39LA, 139 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV, OLED evo, α9 Gen6 4K...
- OLED-TV, 139 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 120 cm / 48", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV XR-55A80L, 139 cm / 55", 4K Ultra HD, Google TV - Smart TV - Android TV, Smart...
- OLED-TV 65 GOB 9480 EB6T00, 164 cm / 65", 4K Ultra HD, Google TV - Smart TV
- OLED-TV XR-65A80L, 164 cm / 65", 4K Ultra HD, Google TV - Smart TV - Android TV, Smart...
- OLED-TV, 138 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV, 164 cm / 65", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV 55OLED909/12, 138 cm / 55", 4K Ultra HD, Google TV - Smart TV
- OLED-TV OLED55G49LS, 139 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 139 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 164 cm / 65", 4K Ultra HD, Smart TV - Google TV
- OLED-TV, 138 cm / 55", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV, 163 cm / 65", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV XR-77A80L, 195 cm / 77", 4K Ultra HD, Google TV - Smart TV - Android TV, Smart...
- OLED-TV, 164 cm / 65", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 194 cm / 77", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 194 cm / 77", 4K Ultra HD, Smart TV - Google TV
- OLED-TV OLED77C47LA, 195 cm / 77", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 194 cm / 77", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV, 195 cm / 77", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 210 cm / 83", 4K Ultra HD, Smart TV
- OLED-TV, 209 cm / 83", 4K Ultra HD, Smart TV, Neural Quantum 4K AI Gen2-processor, tot...
- OLED-TV, 210 cm / 83", 4K Ultra HD, Smart TV
OLED TV's
OLED televisies geven haarscherp beeld
De afkorting OLED staat voor "Organic Light Emitting Diode". Dergelijke lichtgevende diodes bestaan uit kleine organische moleculen die in staat zijn om licht uit te stralen. Daarom hebben OLED televisies geen achtergrondverlichting nodig, in tegenstelling tot LCD- of LED-schermen. Dit zorgt ervoor dat OLED’s een hogere helderheid kunnen bieden dan andere televisieschermen. Het contrastbereik is hoger en de beelden ogen hierdoor levendiger. Zwart is nog dieper zwart en natuurlijke kleuren lijken realistischer. Bovendien kunnen OLED's levendige kleuren produceren, wat de helderheid van het beeld nog verder verbetert. Omdat elke OLED-pixel individueel kan worden aangestuurd, hebben OLED-toestellen een zeer korte schakeltijd nodig als de scène verandert. Dit is vooral merkbaar bij snelle bewegingen in het beeld of bij videospelletjes, omdat er nauwelijks sprake is van vervaging, zelfs niet van dichtbij.
Dit is waar je op moet letten als je een OLED TV koopt
Bij het kiezen van een OLED TV is het de moeite waard om de volgende producteigenschappen en technische details goed te bekijken.
Resolutie
Alle OLED-schermen behoren tot de klasse van de Ultra-HD-televisies (ook bekend als "4k-televisies" of "4k TV"). Dit houd onder ander in dat ze een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels hebben. Dat is ongeveer vier keer de pixeldichtheid van een Full HD-model, want die hebben slechts 1.920 x 1.080 pixels. Hierdoor is het beeld van een OLED TV scherper en gedetailleerder dan het beeld van Full HD-modellen.
Schermgrootte
Bij de aankoop van een OLED TV’s moet je rekening houden met de gewenste schermgrootte. Wat past het beste in de ruimte bijvoorbeeld? Er zijn verschillende schermgroottes waaruit je kunt kiezen. De schermgrootte wordt uitgedrukt in inch en geeft de afstand aan tussen de linkerbenedenhoek en de rechterbovenhoek van het scherm. OLED TV’s hebben een indrukwekkend groot scherm in vergelijking met HD-modellen. Daarom is het van belang dat je alleen een OLED-scherm koopt als het in de ruimte past. In een middelgrote woonkamer van ongeveer 20 m2 of groter past zo’n scherm zeker. Hoe groter je ruimte is, hoe groter het scherm kan zijn.
Curved TV
Gebogen schermen bieden voordelen, vooral bij een groot schermdiagonaal en een hoge resolutie. Als je recht voor een curved TV zit, vermindert de kromming van deze televisies de optische vervorming van het beeld. Dit komt doordat je als kijken even ver weg bent van alle delen van het scherm. De kijkhoek naar de randen van het beeld is ook minder steil dan op een flatscreen. Dit verbetert de perceptie van contrasten. Tot slot geeft een groot, gebogen display je het gevoel alsof je je in het midden van alle actie bevindt. Dit is vooral een fijn gevoel als je veel films kijkt of als je vaak gamet.
Audioapparatuur
De echte filmervaring in uw thuisbioscoop gaat niet alleen over het perfecte beeld, maar ook over het best mogelijke geluid. Veel OLED televisies bieden surround sound voor een ruimtelijke geluidsbeleving. Dit houdt in dat het geluid zo realistisch mogelijk door een ruimte klinkt. Topmodellen zijn uitgerust met Dolby Atmos, een relatief nieuwe geluidstechnologie die zorgt voor nog een meer overtuigende surround sound. Veel TV-fabrikanten werken samen met gerenommeerde audiobedrijven om het geluid steeds weer te optimaliseren. Tip: Ondanks het ontwikkelen van deze surround sounds in OLED TV’s, worden lage tonen vaak gedempt door de manier waarop deze TV’s gebouwd zijn. Als je optimaal wil kunnen genieten van de surround sounds, is het wenselijk om een krachtig surroundsysteem of een geluidsbalk te plaatsen.
Beeldverbeterende speciale functies
Omdat OLED-apparaten tot de topmodellen onder de televisies behoren, zijn ze uitgerust met vele extra beeldverbeterende functies. Zo worden beelden van lagere resoluties opgeschaald naar de 4k standaard van OLED TV's, zodat ook lagere resolutie-inhoud toch nog in een betere kwaliteit wordt weergegeven. Ook is er HDR aan OLED TV’s toegevoegd. Dit staat voor "High Dynamic Range" en het verbetert het contrastbereik en de glans door het intensiveren van details in zeer heldere en zeer donkere beeldvlakken. Tot slot bieden OLED televisies die uitgerust zijn met "Ambilight" omgevingsverlichting die is afgestemd op het TV-beeld. Dit is fijn voor je ogen, vooral wanneer de televisie de enige lichtbron is in een donkere ruimte.
Televisie-ontvangst
Een tuner is nodig om de inhoud van de TV-kanalen direct op het apparaat te kunnen bekijken. De meeste OLED TV's zijn al uitgerust met meerdere van deze ontvangermodules die ontworpen zijn voor verschillende bronnen. DVB-T ontvangt digitale antennesignalen van zendmasten en zendt deze door naar de TV. Om TV-programma's via een schotelantenne te ontvangen, heb je een DVB-S-tuner nodig. Als het TV-programma via de kabel in uw huis komt, moet de TV een DVB-C-ontvanger hebben. Met een CI-slot kun je bijvoorbeeld een smartcard gebruiken om pay-TV-aanbiedingen of gecodeerde HD-kanalen te ontgrendelen.
Verbindingen
Je wil natuurlijk dat je nieuwe OLED TV een zo groot mogelijk aansluitingspaneel heeft om aan te sluiten op verschillende spelers, zoals Blu-ray spelers, ontvangers of spelconsoles. Alle OLED TV’s hebben minstens drie HDMI-ingangen die beeld- en geluidgegevens in digitale vorm accepteren. Met een aparte analoge of digitale audio-uitgang kun je verbinding maken met je stereo-installatie of soundbar, terwijl een optische digitale ingang geluidssignalen ontvangt van spelconsoles of -ontvangers. Een Bluetooth-interface laat je TV communiceren met smartphones, tablets en Bluetooth-luidsprekers.
Multimedia-interfaces
Als jouw TV de DLNA-standaard (Digital Living Network Alliance) ondersteunt, kun je video's, foto's of muziek van je thuisnetwerk naar het televisiescherm streamen. De gegevens kunnen afkomstig zijn van smartphones, computers of netwerk harde schijven. Veel OLED TV's hebben een ingebouwde opnamefunctie die PVR ("Personal Video Recorder") of "USB Recording" wordt genoemd. Op deze manier kunnen films en series eenvoudig worden opgeslagen op een externe harde schijf via een snelle USB-interface.
Internetverbinding
Alle huidige OLED-apparaten behoren tot de klasse van de Smart TV's. Smart TV’s worden zo genoemd omdat ze aangesloten kunnen worden op het internet, zodat je kunt surfen op het web of gebruik kunt maken van apps en mediabibliotheken. Streamingdiensten maken het ook gemakkelijk om de nieuwste series en films of je favoriete muziek van het web in je woonkamer te brengen. OLED televisies zijn uitgerust met een netwerkinterface om verbinding te maken met je internetrouter voor online functies. Voor meer flexibiliteit beschikt het apparaat zowel over een bekabelde verbinding (LAN, RJ-45 of Ethernet genoemd) als over een draadloze WLAN-interface.
Zo vind je de juiste OLED TV voor jou
Afhankelijk van persoonlijke wensen, technische voorkeuren en de ruimte waarin je de tv wil plaatsen, is er een model dat het beste bij jou past.
Beginners met middelgrote kamers
Je kunt ervoor kiezen om de wereld van OLED TV’s voorzichtig te betreden. Kies dan voor één van de standaardmodellen met een kleinere beeldschermdiagonaal, 55 inch is bijvoorbeeld een prima grootte. Standaardmodellen zijn zeker niet van mindere kwaliteit. Deze modellen beschikken ook al over een breed scala aan functies en handige toevoegingen. Het is een smart TV met internetverbinding en een grote verscheidenheid aan verbindingen en beeldverbeterende toevoegingen. Dergelijke modellen passen uitstekend in kamers van ongeveer 20 m2 groot.
Filmliefhebbers met een grote woonkamer
Als filmliefhebber stel je uiteraard hoge eisen aan de grootte van het beeldscherm en aan de kwaliteit van het beeld. Daarom kun je het beste kiezen voor een OLED TV met een scherm diagonaal vanaf 65-inch. Wat betreft beeldkwaliteit kun je het beste kiezen voor een TV die uitgerust is met HDR, upscaling, PVR en uitgebreide internetfuncties. Dit past perfect in uw grote kamer van minstens 25 m2.
Voor de thuisbioscoopeigenaren
Wanneer je een woonkamer hebt van minstens 30 m², kun je deze ombouwen tot een ware thuisbioscoop, inclusief beamer en 7.1 surround sound system! Zelfs als de projector uitgeschakeld moet blijven, wil je toch kunnen genieten van een zo groot mogelijk beeld. Daarom is een 77-inch model de juiste keuze voor jou. Kies bovendien een televisie die is uitgerust met alle mogelijke snufjes voor optimaal kijkplezier.
Waar moet je zitten voor het beste beeld?
Om optimaal van het beeld te kunnen genieten, speelt de juiste afstand tot het scherm een grote rol. Hoe dichter je bij het toestel zit, hoe hoger de resolutie moet zijn. Voor een 4k resolutie geldt de vuistregel “beeldschermdiagonaal in centimeters x 1,5”. Dit resulteert in de volgende aanbevelingen:
- Bij een resolutie van 4K en een schermdiagonaal van 55 inch moet je op minstens 2 meter afstand zitten van het scherm, anders kan je het beeld niet goed waarnemen.
- Bij een van de Ultra-HD modellen met een 65-inch diagonaal moet je op minimaal 2,5 meter afstand van het scherm gaan zitten.
- Voor 77-inch modellen met een diagonaal van bijna 2 meter is een grote afstand van minstens 3 meter nodig voor het beste beeld.