- Bakvorm Classic Frankfurter kransvorm, Made in Germany
- Keukenweegschaal Page Compact 300 Slate Draagvermogen 5 kg, 1 g nauwkeurige opsplitsing
- Keukenweegschaal 3265 Kitchen Energy (1-delig)
- Springvorm Inspiration lekkagevrij, made in germany
- Keukenweegschaal Page Aqua Proof waterdichte behuizing
- Springvorm Inspiration Springvorm 26 cm rond met platte bodem, made in Germany
- Keukenweegschaal 3267 Kitchen EcoMaster (1-delig)
- Keukenweegschaal Page Comfort 300 Slim
- Barbecueschaal HZ635000 (set)
- Keukenweegschaal Enfinigy Digitale keukenweegschaal, LCD-display, opladen via USB, tot...
- Bakframe TONDO CLIP gepatenteerde beveiligingsclip fixeert de ring op de gewenste maat...
- Broodbakvorm Creatief
- Springvorm Back-Trend rechthoekig
- Springvorm Creatief met antiaanbaklaag
- Springvorm antiaanbaklaag, afmetingen 38 x 25 cm
- Springvorm Back-Trend Platte bodem
- Tulbandvorm Back-Liebe emaille
- Bakvorm Inspiration Met geometrische oppervlakstructuur
- Springvorm Creatief
- Springvorm Back-Liebe emaille
- Bakvorm Creatief met emaille bodem en kap
- Hoekig model Kings taart
- Keukenweegschaal Culina Pro met grote mengkom (2-delig)
- Bakvorm La Forme Plus snijvast, ovenbestendig, lekvrij, made in germany
- Keukenweegschaal Page Compact 300 Marble Draagvermogen 5 kg, 1 g nauwkeurige opsplitsing
- Keukenweegschaal Profi 200 LCD scherm
- Broodbakvorm Inspiration geperforeerd, antiaanbaklaag, zuurdesem bestendig
- Keukenweegschaal Roma (2-delig)
- Bakvorm La Forme Plus Taartbodemvorm, Made in Germany
- Springvorm La Forme Plus snijvast, ovenbestendig, lekvrij, made in germany
- Keukenweegschaal 3292 L15 (1-delig)
- Quichevorm Inspiration Anti-aanbak gecoat, ovenbestendig, vaatwasmachinebestendig,...
- Pizzasteen + Pizzasnijder DARIOSO slaat de warmte gelijkmatig op en gedurende lange...
- Donutplaat XA8011 geschikt voor tefal sw852d snack collection
- Baksteen Voor grill en oven, 25235 Pizzasteen voor het bakken van pizza, flammkuchen...
- Barbecueschaal voor elke barbecue en geschikt voor de oven (set, 2-delig)
- Hoekig model La Forme Plus zuurdeegbestendig, snijvast, ovenbestendig, made in germany
- Springvorm La Forme Plus Ø 26 cm rond met 2 planken, made in Germany
- Muffinvorm Inspiration voor 12 muffins of cupcakes, made in germany (1 stuk)
- Hartwafelbladen XA8006 geschikt voor tefal sw852d snack collection
- Bakframe Taartvorm TONDO CLIP, H 10 cm Gepatenteerde beveiligingsclip fixeert de ring...
- Springvorm Inspiration lekkagevrij, made in germany
- Grillpan-inzet HD9946/00 voor Airfryer 6,2 l, grillplaat om op 2 niveaus te garen...
- Bakplaat XA7288 OptiGrill Plancha-platen, voor gevoelige ingrediënten, anti-aanbak...
- Bakvorm Lammetje
- Springvorm Motief-vloeren set - Haas & Lam (set)
- Bakvorm Haas
- Bakvorm Lamm
- Bakvorm Haas
- Bakvorm Lamm
- Hoekig model Back-Trend
- Muffin bakplaat geschikt voor wmf lono snack-master
- Bakframe Uno bijzonder hoge rugleuning (1-delig)
- Broodbakvorm Husum
- Fruittaartvorm Back-Wunder
- Quichevorm La Forme Plus Anti-aanbak gecoat, ovenbestendig, Made in Germany
- Springvorm antiaanbaklaag, ø 26 cm
- Fruittaartvorm Appelbeignets met antiaanbaklaag
- Keukenweegschaal 3266 Ecostyle (1-delig)
- Keukenweegschaal 3268 Kitchen EcoMate
- Tulbandvorm Back-Trend
- Hoekig model Back-Liebe emaille
- Hoekig model Back-Liebe emaille
Je hebt 72 van 85 artikelen gezien
Bakvormen
Zelf taarten, gebak en brood bakken
Verse pizza's voor het diner, zelfgebakken brood of een zoete aardbeientaart als dessert voor de feestelijk versierde salontafel - voor al deze lekkernijen heb je de juiste bakvormen nodig. De hittebestendige producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Ze zorgen ervoor dat de degen in de oven hun vorm behouden maar toch goed kunnen rijzen. Ook hebben bakvormen vaak anti-aanbak eigenschappen, zodat de inhoud achteraf gemakkelijk kan worden verwijderd. Dit type kook- en bakaccessoire maakt deel uit van de basisuitrusting van een keuken en stelt je in staat om tal van zoete en hartige bakcreaties te maken.
Deze verschillende bakvormen zijn beschikbaar
Afhankelijk van wat je wilt bakken, heb je de juiste bakvormen nodig. Het volgende overzicht licht de belangrijkste bakvormen toe.
Ronde taartvormpjes
Taart klassiekers zoals cheesecake worden altijd in ronde taartvormpjes gebakken. Springvormen hebben het voordeel dat zachte koeken uit de pan kunnen worden gehaald zonder te vallen. Om dit te doen, open je gewoon de clip aan de zijkant en verwijder je deze van de bodemplaat. Vormen voor bijvoorbeeld een tulbandcake of ringvormige cake geven stevige taarten een mooie golvende vorm aan het oppervlak.
Platte ronde vormen
Voor de fijne sponsdegen, die als basis dienen voor fruitige toppings, zijn fruitcake vormpjes de juiste keuze. De vormen zijn zeer plat en hebben een gekartelde rand, die maximaal 5 cm hoog is en het bakken de typische randafwerking geeft. Harde taarten met vulling worden in iets hogere vormen gebakken om meer ruimte te geven voor de topping. De bakvormen voor een quiche zijn meestal ook rond en hebben een golvende rand van enkele centimeters hoog. Taartvormen lijken erg op quichevormen, maar hebben soms een gladde rand.
Taartvormen
Rechthoekige taartvormen zijn geschikt voor sponskoeken en -brood. Ze zijn ongeveer even breed als hoog. Verder zijn ze glad aan zowel de binnenkant als aan de randen. De taartvormen kunnen worden gevuld met stevige deegsoorten die na het bakken gemakkelijk inzakken. Als je klassieke broden wilt bakken, zijn ovale broodbakblikken geschikt. Voor knapperige witte broden zijn ze ook verkrijgbaar in een smal, langer formaat of als stokbroodbak. Hierin kunnen meerdere broden tegelijk worden gebakken.
Bakvormen
Een knapperige basis is belangrijk voor de typische smaak van hartige specialiteiten zoals pizza en tarte flambée. Tegelijkertijd moet de topping sappig blijven en niet verbranden. Bakvormen kunnen worden gebruikt bij hoge temperaturen - het deeg stijgt en wordt knapperig, de topping wordt doorgebakken zonder dat het uitdroogt. Dit is mogelijk omdat de ronde of vierkante pizzavormen de warmte opslaan door ze voor te verwarmen en vervolgens gelijkmatig af te geven aan het deeg.
Kleine bak- en motiefvormen
Voor het bakken van kleine koeken worden muffinvormen gebruikt, die zes, twaalf of meer holtes hebben waarin de typische decoratieve papierbakken kunnen worden gezet. Muffinvormen kunnen ook gebruikt worden voor cupcakes, die verschillen van muffins in hun deeg, vorm en rijke versiering met crèmes en dergelijke. Trays met kleine bolvormige stokjes zijn bedoeld voor cakepops. Als je op zoek bent naar een speciale vorm voor grotere taarten, raden wij je bijvoorbeeld hartbakvormen aan, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Flexibele siliconen bakvormen maken het mogelijk om vele zoetigheden in leuke vormen te bakken, van stripfiguren tot paaslammeren.
2-in-1 bakvormen en -sets
Bij duo-mallen is de bodem van de springvorm dieper, zodat je deze als aparte mal kunt gebruiken zonder het klikframe. Bakvormen bestaan uit twee of meer verschillende bakvormen en geven je een bepaalde variëteit en een goede basisuitrusting voor het bakken met slechts één aankoop.
Belangrijke kenmerken van bakvormen
Afhankelijk van uw bak-ambities, de keukenapparatuur en het type gebak, moeten bakvormen aan bepaalde criteria voldoen. Hieronder vind je enkele details.
Materiaal
Bakvormen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen met verschillende eigenschappen. Aluminium geleidt de warmte goed en daarom bakken de taarten bijzonder gelijkmatig. Mallen van dit materiaal worden vaak gebruikt voor gasovens. Bakvormen van staal worden vaak afgesloten met een antiaanbaklaag. De combinatie van het gladde en robuuste geëmailleerde oppervlak met de efficiënte warmtegeleiding van staal resulteert in goede bakeigenschappen. Je baksel kan gemakkelijk worden verwijderd uit siliconen bakplaten en je kunt ze gebruiken om taarten in ongewone vormen te maken. Het flexibele materiaal kan ook plaatsbesparend worden opgevouwen en opgeborgen.
Anti-aanbaklaag
Door de anti-aanbaklaag hoef je de vorm niet meer grondig in te vetten en wordt het aanzienlijk gemakkelijker om het gebak te verwijderen en de vorm schoon te maken. Naast de anti-aanbak eigenschappen biedt een coating op stalen en aluminium mallen ook bescherming tegen krassen en snijwonden. Dit is vooral belangrijk voor springvormen, waarbij de taart vaak direct op de bodem van de vorm wordt gesneden en geserveerd.
Inhoud
Bij ronde bakvormen is de diameter de maat voor de vulhoeveelheid. Voor kleine gebakjes is 10 tot 12 cm voldoende, voor een taart voor twee tot drie personen moet het 20 cm zijn. Bij modellen met een diameter van 26 tot 28 cm maak je baksels die voldoende zijn voor vier tot vijf personen. In doosvormige mallen is de rand meestal 7 cm hoog en de breedte ongeveer 10 cm. Naast de gebruikelijke lengte van 24 tot 30 cm voor taarten voor maximaal vijf personen, zijn er kortere modellen met 20 cm voor kleine huishoudens.
Temperatuurbestendigheid
Als je de bakplaat wilt gebruiken voor het bakken van brood, moet het materiaal geschikt zijn voor hoge temperaturen van minimaal 250 °C, want brood wordt vaak zeer heet gebakken. Siliconen bakvormen zijn hiervoor meestal niet geschikt omdat deze niet hittebestendig genoeg zijn. Maar het zachte materiaal is wel geschikt om te bevriezen. Je kunt bijvoorbeeld brooddeeg in een siliconen bakvorm in de vriezer bewaren en indien nodig snel bakken.
Lekbescherming
Vloeibaar deeg of zachte toppings kunnen gemakkelijk uit de vorm druipen. Bakvormen met lekbescherming voorkomen dit. Hun bodem steekt zo ver uit over het frame dat eventuele lekkende vloeistoffen worden opgevangen.
Dekking
Als je voor je collega's of vrienden een taart bakt voor hun verjaardag, vraag je jezelf vast af hoe deze heel bij het gezelschap kan komen. Bakvormen met afsluitbare deksels en een handvat zijn hier erg handig. Als het baksel niet buitenshuis gaat, zijn er modellen met deksels waaronder de bakwaren vers blijven.
De juiste taartvorm voor uw huishouden
Er zijn vele manieren om zoet of hartig eten te bakken. Afhankelijk van uw voorkeuren en kookgewoonten zijn er verschillende aanbevelingen voor uw apparatuur.Voor gebak en taarten
Jij en je familie houden van taarten op de klassieke manier. Daarom moet je een ronde en vierkante springvorm in je huishouden hebben, waarmee je vele populaire soorten taart kunt bakken bijvoorbeeld de klassieke appeltaart. Als je van fruitcakes houdt op een lichte sponscake basis, vult een platte ronde vorm de uitrusting aan. Deze bakvormen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt ook kiezen voor een set van verschillende vormen. Deze kosten iets meer, maar dan heb je alles meteen in huis.
Voor hartige koekjes
Als je van quiches en vers brood houdt, is het de moeite waard om te investeren in speciale bakvormen. De prijzen voor taart- en quicheblikken of bakvormen voor pizza’s beginnen bij een gemeenschappelijke prijs.
Voor muffins en broodjes
Lekkere koekjes zijn eenvoudig te maken in muffin bakken en siliconen bakvormen. Vooral kinderen houden van kleurrijke taarten die de vorm hebben van bijvoorbeeld film- of stripfiguren. Voor speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag of Pasen zijn er bijvoorbeeld hartvormen. Muffinvormpjes of siliconen bakvormen kosten niet veel.