Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Wassen & drogen
- Huishouden
- Keukenapparatuur
- +Koelkasten
- -Vriezers
- Diepvrieskasten
- Vrieskisten
- Inbouw vriezers
- +Fornuizen
- Kookplaten
- +Vaatwassers
- +Afzuigkappen
- +Ovens
- +Magnetrons
- +Koffie & espresso
- +Waterkokers
- +Hakken, mixen & snijden
- +Bakken, braden & grillen
- +Funcooking
- +Dranken & ijs
- +Elektrische kokers
- +Keukenweegschalen
- +Keukenmachines
- Inbouwapparatuur
- Koken & tafelen
- Persoonlijke verzorging
- Vrieskist HGT128C
- Vrieskist GTE 206 A2+ (2)
- Vrieskist
- Vrieskist GTE 220
- Vrieskist GTE 608 FA
- Vrieskist
- Vrieskist HGT128B
- Vrieskist GT 400 A2+ (2)
- Vrieskist HGT8550EE Snelle vriesfunctie
- Vrieskist HGT95A
- Vrieskist HGT128A
Vrieskisten
Verleng de houdbaarheid van etenswaren door ze te bewaren in de vrieskist
Het is handig om een voorraad etenswaren in huis te hebben. Maar de houdbaarheidsdatum is meestal niet zo lang, en lang niet alles past in de koelkast. Door etenswaren in te vriezen kan het vaak nog langer worden bewaard dan wanneer het in de koelkast wordt bewaard. Maar in de meeste koelkasten is maar een klein vriesvakje aanwezig. Dit biedt lang niet genoeg ruimte om verschillende etenswaren te bewaren en een voorraad op te bouwen. Een vrieskist is de perfecte aanvulling op de koelkast en het eventueel aanwezige vriesvakje. Een vrieskist biedt genoeg ruimte om verschillende etenswaren in te vriezen.
Om grote hoeveelheden etenswaren in te vriezen en een voorraad op te bouwen in de vrieskist, moet deze natuurlijk aanzienlijk groter zijn dan het vriesvakje in de koelkast. Door deze opslagruimte, ofwel de grootte van de vrieskist, neemt de vrieskist aardig wat ruimte in. Hierdoor is de vrieskist niet makkelijk te plaatsen in de keuken. Een vrieskist wordt om praktische redenen dan ook vaak in een bijkeuken, schuur of garage gezet. Daar is vaak genoeg ruimte en daarnaast is hier ook de mogelijkheid om de vrieskist met een hendel aan de bovenkant of een schuifsysteem te openen. Vrieskisten openen namelijk aan de bovenkant, en niet met een deur zoals over het algemeen koelkasten openen.
Houdbaarheid verlegen
Zoals eerder gezegd wordt eten in een vrieskist bewaard, zodat de houdbaarheid wordt verlengd en de etenswaren in de nabije toekomst kunnen worden genuttigd. Let op, de nabije toekomst, want hoewel de houdbaarheidsdatum wordt verschoven door het eten in te vriezen, de etenswaren blijven natuurlijk niet onbeperkt houdbaar, zelfs niet in een vrieskist. Niet alles blijft niet even lang goed, en het invriezen kan daarnaast van invloed zijn op de smaak en de textuur na het ontdooien en bereiden. Om inzicht te krijgen hoelang verschillende etenswaren bewaard kunnen worden in een vrieskist, hieronder een lijstje:
- Vleeswaren zoals boterhamworst, ham, bacon en kipfilet kan je ongeveer drie dagen in een koelkast bewaren, mits de koelkast maximaal zeven graden Celsius is. Wanneer je dezelfde vleeswaren in een vrieskist van ongeveer min achttien graden Celsius bewaart, blijven ze ongeveer 3 maanden goed.
- Gebraden en gebakken vlees en kip blijven in een koelkast maximaal vier dagen goed. In een vrieskist kan je deze etenswaren ongeveer drie maanden bewaren. Rauwe kip daarentegen kan je in een vrieskist gemakkelijk negen maanden bewaren. Dit is erg lang in tegenstelling tot de twee dagen houdbaarheid in de koelkast. Rauw rundvlees blijft in een vrieskist tot een jaar goed, en rauw varkensvlees kan je ongeveer vier maanden bewaren in de vriezer. Rauw gehakt kan twee tot drie maanden in de vrieskist worden bewaard. Vlees wat bereid is op de barbecue kan niet worden ingevroren.
- Vette vis zoals haring, zalm en paling blijven in een vrieskist ongeveer drie maanden goed. Magere vissen zoals rauwe kabeljauw, schol en tonijn kunnen zes maanden worden bewaard in een vrieskist. Een uitzondering op alle regels zijn mosselen. Rauwe mosselen kan je niet invriezen, gekookte mosselen kunnen wel worden ingevroren. Deze blijven maximaal drie maanden goed in een vrieskist.
- Gesneden groentes kunnen drie maanden worden ingevroren, mits ze wel eerst geblancheerd worden. Sommige groentes kan je beter niet invriezen, zoals komkommer, tomaten, bladgroenten zoals andijvie en sla.