Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Regenlaarzen Classic Boot instapschoen, boots, slip-on boots
- Regenlaarzen Teal W Rubber Boot
- Regenlaarzen Raylee W Rubber Boot
Regenlaarzen
Regenlaarzen beschermen je voeten en benen tegen al het vocht
Rubberen laarzen
Aan het begin van de 19e eeuw verschenen de eerste rubberen overschoenen. Ze werden gedragen door de inheemse mensen bij de oevers van de rivier de Amazone. In 1817 gaf Arthur Wellesley - de eerste hertog van Wellington - opdracht om laarzen te ontwikkelen die gemakkelijk onder een broek gedragen konden worden. Deze rubberen laarzen worden sindsdien vaak Wellingtons genoemd. Een paar decennia later vond Charles Goodyear het vulkanisatieproces voor natuurlijk rubber uit. Hierdoor verbeterde de kwaliteit van regenlaarzen. Na de Eerste Wereldoorlog steeg de productie van rubberen laarzen, en werd het wereldwijd een populair schoeisel. In een latere tijd worden regenlaarzen van een andere waterdichte stof dan rubber gemaakt. In de meeste gevallen wordt polyvinylchloride (PVC) gebruikt. Dit materiaal werd in de 19e eeuw bij toeval ontdekt. Pas vanaf 1926 werd PVC een bruikbaar materiaal wanneer Waldo Semon een methode ontwikkelde om PVC te plastificeren door het toevoegen van additieven. PVC werd breed toepasbaar bij allerlei producten, waaronder bij de regenlaarzen.
Wellingtons en Galoshes
Rubberen laarzen zijn te verdelen in Wellingtons (afkomstig uit Engeland) en Galoshes (afkomstig uit Amerika). Wellingtons passen nauwsluitend om je voeten en benen; Galoshes zijn overschoenen, die je in combinatie met een ander type schoeisel dient te dragen. De overschoenen zijn ook weer in te delen in twee types. Je hebt overschoenen met dikke zolen, die gemaakt zijn van zwaar rubber. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt om een lange periode in natte gebieden te lopen. De andere soort hebben een dunnere zool van meer flexibel rubber. Deze overschoenen beschermen je voeten tegen vocht.
Bescherming bieden
Het voornaamste doel van regenlaarzen ,ook wel kaplaarzen genoemd, is dat je voeten en onderbenen tegen regen en andere vormen van vocht beschermd worden. De zware zool en de voering geven je bescherming tegen extreme temperaturen, hoge waterstanden en ruw terrein. Voor soldaten, boeren, arbeiders en mensen die in een gebied waar zware neerslag valt zijn kaplaarzen onmisbaar.
Een leuke laars
Tegenwoordig worden regenlaarzen ook als een mode-item gezien. Waarom zou je geen leuke laars kunnen dragen als je je voeten en benen tegen de regen wil beschermen? Daarom is dit schoeisel er nu in allerlei soorten, vormen en maten. Met een gezellige print of gewoon een effen model op de regenlaarzen heb je altijd wel een passende variant bij je outfit, waarmee je meteen beschermd bent tegen alle vormen van vocht.