Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Kleding
- Badmode & lingerie
- Schoenen & accessoires
- +Schoenen
- -Accessoires
- -Beenmode
- Beenwarmers
- Jarretelkousen
- Kniekousen
- Kousen
- Kousenvoetjes
- Leggings
- Maillots
- Sneakersokken
- Sokken
- Sportsokken
- Steunpanty's
- Panty's & leggings
- Handschoenen
- +Hoeden & mutsen
- +Horloges
- Paraplu's
- Parfum
- Portemonnees
- +Riemen
- +Sieraden
- +Sjaals
- Zonnebrillen
- +Tassen
- Beauty
- Highlights
Beenwarmers
Beenwarmers zijn een waar mode-item geworden
Populair geworden dankzij Flashdance
KD Dance kwam in 1980 als eerste met de beenwarmers. Het doel was om de benen van ballerina’s, dansers en sporters warm te houden totdat ze een goede warming-up hadden gedaan. De populariteit van beenwarmers steeg enorm na het uitkomen van de film ‘Flashdance’ in 1983. In deze film werkt de 18-jarige Alex Owens overdag als lasser en ’s avonds als danseres in een bar. Ze droomt ervan om een professionele balletdanseres te worden en wil daarom auditie doen bij een professionele dansschool. Zij droeg onder meer tijdens het repeteren beenwarmers. Deze film zorgde ervoor dat beenwarmers een mode-item werden. Vrouwen droegen de beenwarmers ook buiten de dansschool in allerlei felle kleuren tot het begin van de jaren ’90. De beenwarmer kreeg dan weer haar oude functie terug: het warm houden van benen tijdens de warming-up.
De herleving van de beenwarmers
In 2004 verschenen beenwarmers weer vaker als modieus item bij vrouwen. Het verschil tussen deze en de beenwarmers uit de jaren ’80 was dat ze van dikker en geweven materiaal gemaakt waren. Ook nu dragen vrouwen nog regelmatig beenwarmers als accessoire. Het is meestal een vervanger van of een toevoeging bij de kousen. Balletdansers dragen de beenwarmers nog steeds als warmtemiddel voor hun kuiten tijdens de warming-up.
Beenwarmers in alle soorten en maten
Beenwarmers zijn meestal van wat dikker materiaal gemaakt dan sokken. Ze lopen van de onderkant van je been tot aan je kuit en zijn van stretchmateriaal gemaakt. Hierdoor passen de beenwarmers bij vrijwel iedereen. Er bestaan verschillende soorten: variërend van handgemaakte tot gefabriceerde exemplaren. Beenwarmers zijn er in vrijwel elke mogelijke kleur en kunnen verschillende motieven hebben. Het kabelmotief is de meest bekende.
De juiste combinatie
Beenwarmers kunnen een mooie toevoeging aan je outfit zijn, mits je ze op de juiste manier draagt. Enkele tips om hierbij in je achterhoofd te houden:
- Tegenwoordig bestaan beenwarmers in allerlei kleuren en met verschillende soorten motieven. Kies een beenwarmer die bij de rest van je outfit past en die in harmonie is met het seizoen. Een felle kleur is bijvoorbeeld uitermate geschikt in de zomermaanden, maar kies voor de wintermaanden liever een wat donkere kleur.
- Probeer ervoor te zorgen dat de beenwarmers bij minimaal één onderdeel van de rest van je outfit passen. Ze hoeven niet exact dezelfde kleur of hetzelfde patroon te hebben als een ander kledingstuk, maar houd bijvoorbeeld wel rekening met dezelfde kleurenfamilie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een felpaarse legging met aubergine beenwarmers eroverheen.
- Beenwarmers zijn vooral geschikt om overdag en bij casual gelegenheden te dragen. Kies met warm weer een katoenen exemplaar en met kouder weer een gebreide.