Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Kleding
- +Blazers
- +Blouses & tunieken
- +Broeken
- +Gilets
- -Jassen
- Korte jassen
- Lange jassen
- Bikerjacks
- Blousons
- Bodywarmers
- Bomberjacks
- Cabans
- Donsjassen
- Fleece vesten
- Functionele jassen
- Gewatteerde jassen
- +Jacks
- Jassen met imitatiebont
- +Leren & imitatieleren jassen
- Mantels
- Parka's
- Poncho's
- Regenjassen
- Spijkerjasjes
- Shackets
- Softshell jassen
- Teddy jassen
- Trenchcoats
- Trainingsjassen
- Tussenjassen
- Windbreakers
- Winterjassen
- Wollen mantels
- Zomerjassen
- +Jeans
- Jumpsuits
- +Jurken
- +Kostuums
- +Rokken
- +Shirts
- +Tops
- +Truien & vesten
- +Sportkleding
- +Zwangerschapsmode
- Badmode & lingerie
- Schoenen & accessoires
- Beauty
- Highlights
Jassen met bontkraag
Jassen met een bontkraag beschermen je tegen de kou
Draag de juiste kleding
Om een expeditie of een wandeling in een zeer koud gebied te maken, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. De meest essentiële punten om op te letten zijn: bescherming tegen de wind voor je hele lichaam, voldoende warmte en het voorkomen van zweetplekken.
Het gebruik van een capuchon met bontkraag
Jezelf tegen de gure wind beschermen is vooral belangrijk voor je gezicht. Als je in een zeer koud gebied uitademt, condenseert dat vrijwel meteen aan bijvoorbeeld de binnenkant van je sneeuwbril. Dit kan zeer hinderlijk zijn en is bijna niet helemaal te voorkomen. De beste oplossing hiervoor is het dragen van een winterjas die een grote capuchon met een bontkraag heeft. De bontkraag vormt een soort tunneltje bij je gezicht. Dat resulteert in een microklimaat, waardoor je gezicht minder snel kan bevriezen. Voor extra bescherming kun je een bivakmuts en een sneeuwbril met neus- en mondbescherming dragen.
Tegen het gebruik van bont
Het dragen van jassen met een bontkraag van echt bont werd niet door iedereen als positief ervaren. Aan het eind van de 19e eeuw kwam de Engelsman Henry Salt op tegen het gebruik van bont. Dat kwam mede door het in twijfel trekken van de opvattingen van het Christendom. Het gebruik van bont gebeurde met toestemming van God. Hij had de dieren geschapen om de mensheid van dienst te zijn. Toen het gedachtegoed van het Christendom in intellectuele kringen onder druk kwam te staan, gold dat ook voor het gebruik van bont. Was dat nu nog wel gerechtvaardigd?
De opkomst van de televisie
Met het loslaten van de Christelijke opvattingen moest er een nieuw antwoord komen op de vraag of mensen wel of geen bont konden dragen. Dat kwam er niet eenduidig. Sommige mensen vonden dat het kon, anderen niet. Door de opkomst van de televisie zagen mensen in hun eigen huiskamer hoe bijvoorbeeld een zeehondenjacht verliep. Zachte en lieve zeehondenbaby’s werden doodgeknuppeld voor een bontkraag van een jas. Het leverde een enorm protest op.
Tegen wildklemmen en de bontfokkerij
In 1982 werd het Anti Bont Comité (later Bont voor Dieren) opgericht als protest tegen het vangen van dieren in wildklemmen en de bontfokkerij. Als je tegen het doden en villen van zeehonden was, was het logisch dat je dit ook niet voor andere zoogdieren wilde. Dieren werden in wildklemmen gevangen en hadden vaak een pijnlijke dood. Ook zaten er regelmatig ‘per ongeluk’ andere dieren vast. Dieren in een bontfokkerij hadden een kort leven vol verveling en stress, voordat ze gebruikt werden in een bontkraag. Steeds meer mensen verzetten zich tegen het gebruik van bont in onder andere kleding. Het resulteert onder andere in jassen met een kraag van imitatiebont. Je behoudt de warmte die je wil hebben, maar er is geen speciaal gefokt dier voor gestorven.