Kleine afbeeldingen
72 artikelen per pagina
Meest populair
- Kleding
- +Blazers
- +Blouses & tunieken
- -Broeken
- 7/8-broeken
- Bandplooibroeken
- Capri broeken
- Bootcut broeken
- Cargo broeken
- Chino's
- Comfortbroeken
- Culottes
- Functionele broeken
- Harembroeken
- +Leer & imitatieleer
- Leggings
- Marlenebroeken
- Outdoorbroeken
- Pantalons
- Broeken met rechte pijpen
- -Shorts
- Hotpants
- Shorts & bermuda's
- Skinny broeken
- Sportbroeken
- Sweatbroeken
- Treggings
- Wijde broeken
- +Gilets
- +Jassen
- +Jeans
- Jumpsuits
- +Jurken
- +Kostuums
- +Rokken
- +Shirts
- +Tops
- +Truien & vesten
- +Sportkleding
- +Zwangerschapsmode
- Badmode & lingerie
- Schoenen & accessoires
- Beauty
- Highlights
- Hotpants FEATHERWEIGHT MOM
- Pepe Jeanshotpants Shorts REGULAR SKORT
- Pepe Jeanshotpants RACHEL SHORT WORK
- Jeanshotpants VINTAGE DENIM HOT SHORT
Hotpants
De hype rondom de zeer korte hotpants
De minirok en de hotpants
Tijdens de jaren ’60 van de 20e eeuw verscheen de minirok ten tonele. Dit kledingstuk riep veel reacties op. Er zaten zowel positieve als negatieve reacties tussen. Vlak daarna liet een ander kledingstuk zien dat een minirok al kort was, maar dat het nog veel korter kon. Dit was de hotpants. Beide kledingstukken zijn ontworpen door de Engelse modeontwerpster Mary Quant.
Ontwerpster Mary Quant
Mary Quant opende samen met haar man in 1955 een modezaak in Londen. Ze was vrij ontevreden over het kledingaanbod, en besloot daarom haar eigen kledinglijn te beginnen. De door haar ontworpen rokken werden steeds korter. Zo maakte ze het mogelijk dat vrouwen gemakkelijk konden rennen, bijvoorbeeld als ze een bus wilden halen. Uiteindelijk leidde dit tot de minirok en in een later stadium tot de hotpants. Ze werd in die tijd gezien als de grootste mode-invloed buiten Parijs.
Verbod op de hotpants
In 1970 werd de hotpants geïntroduceerd. Een jaar later was het kledingstuk meteen al ontzettend populair. Vrouwen droegen meestal een lange tot middellange rok met een diepe split, waaronder je de hotpants zag zitten. Het werd steeds vaker op straat gedragen. Niet iedereen was hier erg blij mee. Sommige plaatsen en gelegenheden in Amerika legden zelfs een verbod op het dragen van hotpants. Ook in Nederland stond niet iedereen te springen om dit kledingfenomeen. Op sommige Nederlandse scholen werden meisjes naar huis gestuurd om zich om te kleden als ze in een hotpants naar school kwamen.
Dukes of Hazzard
Zo snel als de hotpants opkwam, zo snel verdween het kledingstuk weer. Vanaf 1972 verdween de minimode, en daarmee ook de hotpants. Tot het begin van de jaren ’80. Actrice Catherine Bach speelde toen de rol van Daisy Duke in de televisieserie ‘Dukes of Hazzard’. In deze serie droeg zij vrijwel altijd een hotpants. Dat vergrootte de populariteit van dit kledingstuk weer. Maar het werd nooit meer zo’n hype als aan het begin van de jaren ’70.
Aan het strand of bij het zwembad
Ook nu bestaat de hotpants nog. Het is een populair kledingstuk om tijdens warme zomerdagen te dragen. Veel vrouwen nemen het graag mee op vakantie of dragen het als ze naar het strand of het zwembad gaan. De hotpants legt sterk de nadruk op je lichaam, waardoor niet elke vrouw het even prettig vindt om het te dragen.